High tea JessicaOnline.nl

High tea

Het DIABC vroeg mij om een high tea te bedenken “JessicaOnline-proof” dus zonder tarwe en zonder de toevoeging van geraffineerde suikers.

Een high tea zoals wij die in Nederland kennen, heet in Engeland eigenlijk een afternoon tea en eet je gezellig rond 15:00 uur aan lage salontafels.
Een high tea heeft bij de meeste Nederlanders de associatie met veel zoete lekkernijen en dus een hoop suiker. Dat gaan wij anders doen!

In de komende posts deel ik de recepten van de verschillende onderdelen bestaande uit:
-Sandwiches
-Eiersalade
-Scones
-Bananencake met chocola

Ik wilde deze hightea zó lekker maken dat ik zelfs de gewone “suiker eten” zou kunnen overtuigen dat je bij een high tea zonder toegevoegde suiker, de suiker niet mist. Daarom heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen om hier en daar Sucralose te gebruiken ipv stevia. Stevia heeft absoluut mijn persoonlijke voorkeur omdat dat de gezondste keus is, maar de “echte suiker-eter” vindt stevia nog al eens niet lekker omdat het een “bijsmaakje” zou hebben. Dat is dus de reden dat ik deze keer ook sucralose gebruik, maar die kan je gerust vervangen door stevia druppeltjes, maar let op! Niet 1 op 1, want stevia is veel zoeter!

Leuk als je deze high-tea of een onderdeel gaat maken, ik hoor dat heel graag (inclusief foto) hoe het geworden is!
Liefs Jessica…

 

 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter