eiersalade high-tea JessicaOnline.nl

Eiersalade

Een sandwich met eiersalade mag niet ontbreken op een high tea als je het mij vraagt. Daarbij doet eiwit en vet de opname van glucose vertragen en dat is voor mij des te meer reden om het te eten.

Ik kook 5 eieren en snij een bosje bieslook in kleine stukjes. Ik meng een opscheplepel Belgische mayonaise (zonder toegevoegde suiker) en een opscheplepel kwark met de bieslook en peper en zout naar eigen smaak. Wil ik hem wat minder zuur, dan voeg ik een paar druppeltjes vloeibare sucralose (of stevia) toe.

Als de eieren gekookt zijn (8 minuten koken) spoel ik ze af met koud water en pel ze direct. De gepelde eieren snij ik in kleine stukjes (eiersnijder) en laat ze afkoelen.
Als de stukjes ei afgekoeld zijn roer ik ze door het mayonaise/kwark mengsel. Proef of je nog peper of zout extra moet toevoegen.

spelt sandwiches voor de high-tea JessicaOnline.nl

Eén grote boterham besmeer ik royaal met eiersalade en eenzelfde lange boterham gaat er bovenop, ik druk het lichtjes aan en snij de sandwiches in langwerpige repen. Ik kies express voor een andere vorm omdat het leuk staat op de schaal, maar ook opdat het dan goed te herkennen is dat ze anders belegd zijn dan de driehoekige. 🙂

Doordat we ook kwark gebruiken is deze eiersalade vooral lekker op de dag dat je hem maakt, hou je wat over? Bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast voor de volgende dag. De eiersalade zal wat natter zijn dan op de dag dat je hem maakte, giet voorzichtige het vocht uit je bakje voordat je de salade gebruikt.

Voedingswaarde per sandwich
175 kcal, 13 g koolhydraten, 9 g vet (waarvan 2 g verzadigd) en 10 g eiwit

Ga je deze eiersalade maken? Ik zou het heel leuk vinden als je me laat weten hoe je hem vindt!
Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter