de hort op goed gevonden non food jessicaonline.nl

Het Gruffalo Natuurspeurboek

-Rose-
Ik ga vaak met de meiden de natuur in. Lekker de geur van het bos opsnuiven, struinen door de duinen of uitwaaien op het strand. De meisjes zijn ook echte buitenkinderen en genieten hiervan. Wel merk ik dat ze bij langere wandelingen soms snel zeggen dat ze ‘moe’ zijn (terwijl ze dan bij die ene speeltuin aan het einde weer energie voor tien hebben 😉 ). Wat bij onze kinderen wonderbaarlijk werkt om ze het stuk zelf te laten lopen, is om te wandelen met een ‘doel’ of spel. We gaan op zoek naar sporen, kabouterholletjes, gekleurde paaltjes van een route of nemen een tasje mee met vergrootglas en een verrekijker om planten en dieren goed te kunnen bekijken.

de hort op goed gevonden non food jessicaonline.nl

Wat het ook onwijs goed doet bij onze meiden, is Het Gruffalo Natuurspeurboek, wat ik bij Paagman (leukste boekenwinkel van Den Haag) vond. Ik was al direct enthousiast bij het doorbladeren ervan, en zag toen dat het onderdeel van een serie is en dat er voor ieder seizoen een apart boekje verkrijgbaar is. Hoe leuk is dat? Julia Donaldson, de schrijfster van De Gruffalo(e.v.a.), is sowieso een held. Er staat bij ons een hele collectie van haar boeken in onze boekenkast. Deze boekjes zijn écht een must have voor iedereen met kinderen die het leuk vindt om er lekker op uit te gaan buiten in de natuur. Het fijne is dat het een dun boekje is, dus lekker licht van gewicht. Bovendien brengt het een mooie boodschap over aan ouders en kinderen om voorzichtig om te gaan met alles wat je in de natuur tegenkomt en hoe waardevol deze is. Het boekje staat vol met spelideeën, zoekopdrachten, tekenopdrachten, etc.

de hort op goed gevonden non food jessicaonline.nl de hort op goed gevonden non food jessicaonline.nl

De opdrachten zijn afwisselend, kinderen kunnen op zoek naar wat ze zien, horen, voelen; verschillende zintuigen worden geprikkeld. Wij pakken er elke keer een ander stukje uit, het is niet een boekje dat je in een wandeling uit hebt, dus je hebt er lekker lang plezier van. Ik heb het Natuurspeurboek voor de herfst alvast op ons verlanglijstje gezet!

 

 

 

 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter