monchhichi in een koffertje handmade JessicaOnline.nl

Baby in een koffertje

Als we uit eten gaan of we gaan op bezoek, nemen we altijd wat te spelen mee voor de meiden. Tegenwoordig vaak een leuk spel dat je aan tafel kan doen als je op je eten wacht, maar als ze daar nog te klein voor zijn, is er natuurlijk veel ander speelgoed waar ze lang zoet mee kunnen zijn.
baby in een koffertje handmade JessicaOnline.nl
Voor Ilse maakte ik (van het boekstart koffertje) een poppenbedje met een matras, kussen, laken en dekentje. We hadden een klein flesje en een nachtjaponnetje voor de baby om haar te verkleden.
De binnenkant van het koffertje is bekleed met een lekker zacht stofje, wat ze natuurlijk zelf uit mijn lapjeskat mocht kiezen. Ik heb het uit één stuk op maat geknipt, niet gezoomd, gewoon zo met sterke lijm vastgeplakt.

Het matras knipte ik op maat van de bodem uit een dun plakje schuimrubber, hiervoor naaide ik van een ander zacht stofje een hoesje. Dezelfde stof gebruikte ik voor een kussen en laken. Het kussen vulde ik ook met een dun plakje schuimrubber.

Van een heel zacht lapje synthetische badstof (die je niet hoeft af te werken) knipte ik een dekentje. Je kan het natuurlijk zo mooi en moeilijk maken als je zelf wil. Nog een extra randje, ook de buitenkant versieren (om in ons geval letters te verstoppen). Maar als je een koffertje koopt dat al leuk is, kan je er ook voor kiezen om alleen het beddengoed te maken.
Samen stofjes uitzoeken, zelfmaken en uren speelplezier.

Wat ik er zo fijn aan vind is dat wanneer je op het punt staat om weg te gaan, je alleen dat koffertje hoeft te grijpen. Niet van alles bij elkaar zoeken en in je tas proppen, maar gewoon READY-TO-GO!

Ga je ook zo’n koffertje maken? Deel een foto met het resultaat, dat vind ik heel leuk!
Liefs Jessica…

 

baby in een koffertje handmade JessicaOnline.nl

Deze maakte ik voor nichtje Guusje die geen genoeg kreeg van het koffertje van Ilse . De kleertjes maakte Marian. Marian maakte ook het koffertje met de monchhichi baby voor Eva

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter