Met kids de wereld rond interviewde mij over vakantie

6x vakantie met voormalig Campinglife presentatrice Jessica Mendels en haar meiden

Wat is jouw favoriete bestemming voor een gezinsvakantie?

Nederland is als het weer het toelaat echt een geweldig land om vakantie te vieren. Vorig jaar huurden we een huis midden in het bos op de Hoge Veluwe, we troffen het met het weer en hadden onze eigen fietsen bij ons zodat we alles op de fiets konden bekijken. We spreken de taal, konden de juiste ingrediënten vinden en deze op de vuurplaats in de tuin zelf koken.Vanwege onze handleiding op het gebied van voeding, hebben we wel een kookmogelijkheid nodig als we wat langer weg zijn. Kamperen? Tot op heden hebben we een tent met Eva nog niet aan gedurfd, want die kon in de nacht nog al eens een keeltje opzetten. Dat gaat inmiddels best goed, dus misschien dat we aankomende zomer wel eens gaan kamperen in een tent.

Ik vind Ede een heel leuke plek om te verblijven en elke dag de bossen in te trekken. Camping de Pampel in Hoenderloo heeft heel leuke boerderijtjes en safaritenten, hier vierden we de eerste vakantie met Ilse en dat was zo leuk en fijn! En ook toen bofte we met het mooie weer.

Waar wil je de kinderen heel graag een keer mee naartoe nemen?

Ik heb familie in Amerika, in Las Vegas om precies te zijn. Als kind heb ik al mijn zomers daar doorgebracht, maar we waren er voor het laatst in 2012. In Amerika ligt ook de gedenksteen van mijn ouders (’04 en ’15 overleden) en ik wil daar heel graag met zijn vieren naartoe als Eva wat ouder is. Hoe ouder ze worden, hoe leuker en verder we de reizen gaan maken… Dan blijven ze lekker lang mee op vakantie gaan!

Waar geniet je het meest van als je reist met de kids?

Het samen zijn, met elkaar nieuwe dingen ontdekken en zien hoeveel Ilse en Eva eigenlijk al zelf kunnen als je ze de tijd en het vertrouwen geeft. In het dagelijks leven zijn we geneigd alles voor ze te doen. Ik kleed ze aan, smeer hun brood en zet ze in de bakfiets om naar school te brengen. Als er geen haast is, komen we erachter dat ze inmiddels al veel meer kunnen dan we de weken en maanden daarvoor thuis door hadden. Als we met zijn vieren zijn, kunnen de meisjes zo lief samen spelen! Ze verzinnen de hele dag zelf spelletjes en hebben maar weinig speelgoed nodig. We verzamelen wat potten, pannen, flesjes, een paar lepels en ze koken de hele dag door de lekkerste soepjes voor elkaar en ons.

Wat doe je echt nooit meer?

Toeristische restaurants, en toch stinken we er elke vakantie wel een keer in! En te veel willen op een dag, vakantie moet ook ‘uitrusten’ zijn. Zeker met kleine kinderen moet je gewoon realistisch zijn wat er allemaal op een dag kan. De natuur opzoeken is een belangrijk aspect voor ons als we op reis zijn. Omdat we in de grote stad wonen is dat een fijn contrast met het ‘gewone leven’.

Reis je anders sinds je kinderen hebt?

Toen Paul en ik nog alleen met Ilse waren, zijn we twee maal naar Dubai gegaan. Dat land(je) is zo kindvriendelijk! Bij de douane merkten we dat al. We kwamen met een kinderwagen aan en hoefden niet in de rij, er werd voor ons een extra rij geopend. In malls en restaurants waren mooie kamers ingericht om borstvoeding te geven en je kindje te verschonen. En we hadden heel veel bekijks met Ilse en haar grote blauwe ogen. Mensen gaven haar cadeautjes, wilden met haar op de foto, het was een hele beleving!

Voor Campinglife heb ik vier jaar achter elkaar de hele zomer (9 weken) door Europa getrokken met een crew. Dan had iedereen zijn taak, ik gaf mijn paspoort aan een van de producers en liep achter ze aan. Mijn taak was om de families die meededen te leren kennen, ze op hun gemak te stellen en te interviewen. Op vakantie met kinderen is veel harder werken dan die baan! Ik moet alles regelen, iedereen op zijn gemak stellen en van eten en drinken voorzien. Laatst moest ik voor een klus naar London, alleen en vond ik vliegen ineens super relaxt! Zelfs het wachten had iets zen-achtigs hahaha…

Wat is jouw beste reistip?

Als je reist met een grote groep, zorg dat je paspoort een herkenbaar hoesje heeft (en je koffer ook iets opvallends) zodat je hem zo uit de stapel herkent (wel even checken). En voor reizen met kinderen….? Laat het los. Je kunt het toch niet allemaal van te voren bedenken en regelen. Laat los en geniet!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter