Illie Billie snoepjes van Food2Smile zonder toegevoegde suiker

Suikervrije snoepjes van Illie Billie en Food2Smile

Suikervrije snoepjes en snoepjes zonder toegevoegde suiker, waar de glucosespiegel niet van omhoog zullen schieten.
Food2Smile ontwikkelde deze Twister Rainbow lolly’s, Chocosmiles en Gummybears met Illie Billie
en haar vriendjes op de verpakking.
In de Chocosmiles zitten melkbestanddelen, deze zijn dus niet Keesie Beesie-proof en daarom vind je
haar ook niet op de verpakking terug.
Food2Smile biedt nu een pakket aan met alle drie de zakjes snoep en het boek voor €14,95

De snoepjes zijn gezoet met oa: Isomalt, maltitol, stevia en sorbitol.

 

De eigenaresse van het merk Food2Smile Miriam Bouwens is net als ik ook op missie. Dit is wat zij schrijft over suiker:
Waarom suikervrij?

Food2Smile kent geen suiker. Dat is een hele bewuste keuze en daar staan we voor. Maar waarom eigenlijk? Waarom vechten wij tegen de suikerkaai?
Suiker is slecht voor je, dat hoor en lees je steeds meer. Je wordt er dik van, het zorgt voor ene slecht gebit en het vergroot je kans op diabetes. Klopt allemaal maar er is meer en het is dan ook niet voor niets dat veel voedingsdeskundigen en artsen zeggen dat als suiker nu ‘uitgevonden’ zou worden het als een soort gif zou worden gezien.

“Maar je hebt toch suiker nodig”, hoor je ook vaak. Klopt helemaal. Suiker als koolhydraat hebben we nodig maar daarvoor is het gebruik van toegevoegde suiker totaal overbodig.

Suiker krijg je genoeg binnen vanuit fruit (fructose), zuivel (lactose) en groente. Waar wij tegen vechten is het gebruik van geraffineerde suiker dat werkelijk overál aan wordt toegevoegd. Dat frisdrank er bol van staat dat weet je, dat gebak, ijs en snoep suikerbommen zijn ook maar het zit in bijna alles dat je in de supermarkt koopt. In en blik soep, je plakje ham, ketchup, zelfs in sommige theebuiltjes zit suiker verstopt, je cornflakes maar ook zogenaamd gezonde mueslirepen zitten vol suiker, fructose-glucosestroop of andere verstopnamen voor suiker.

Het veel te hoge suikerverbruik in onze westerse samenleving draag sterk bij aan veel ziektes waaraan je niet direct zou denken en die lijst baart ons zorgen. Want nu wij steeds ouder worden is het de kunst om gezónd oud te worden om onszelf een fijner leven te bezorgen en om de zorgkosten in de hand te kunnen houden.

Nog maar een paar van de vermeende ziekten door overmatig suikergebruik:

  • overgewicht en obesitas
  • hoge bloeddruk
  • hart- en vaatziekten
  • nierziekten
  • diabetes
  • gewrichtsaandoeningen (jicht)
  • vette lever
  • stijging van triglyceridengehalte
  • stijging van LDL-cholesterol

Suikers in snoep en in frisdrank zijn 2 grote boosdoeners als het om die veel te hoge suikerinname gaat. Food2Smile heeft zich op snoep geworpen en wil laten zien dat snoep zónder suiker net zo lekker maar veel gezonder dan de meuk van de grote merken.”

Sharing is caring!

Laat een reactie achter