Tiramisu JessicaOnline.nl Copyright Jessica Mendels

Tiramisu zonder tarwe

Dit zijn de ingrediënten voor Tiramisu zonder tarwe:
5 eieren
130 gram amandelmeel
100 gram Arenga palmsuiker
1/2etheelepel bakpoeder
1/4etheelepel zout

250 gram mascarpone
125 ml slagroom
naar smaak druppels stevia (eventueel met vanille aroma)
1 espresso
het merg van 1 vanille stokje
4 eetlepels cacou
1/2etheelepel natuurlijk amandel aroma

Aan de slag

Ik zet als eerste een espresso en laat deze afkoelen.
Dan splits ik de eieren, sla de eiwitten stijf, zorg dat je mengschaal vetvrij is door hem even met keukenazijn of citroen schoon te maken ander lukt het niet. Nu zet ik het opgeslagen eiwit even in de koelkast.

Meng de eigelen met de palmsuiker, dit wordt een heel plakkerig goedje! Voeg de amandelmeel, bakpoeder en het zout erbij.

Nu gaan we dit plakkerige mengsel mengen met het opgeslagen eiwit. Eerst een schepje eiwit bij het eigeelmengsel om ‘familie te maken’ en dan voeg je steeds meer eiwit toe. Doe dit heel voorzichtig, want je wilt de luchtigheid van het opgeslagen eiwit behouden.

Op mijn bakplaat heb ik bakpapier gelegd en daar verdeel ik nu het beslag over, ongeveer 2 cm hoog als het lukt.

Deze bakplaat gaat ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven van 200º C
Blijf in de buurt! Als hij na minimaal 10 minuten mooi goud bruin is, mag hij uit de oven en laat ik hem op het aanrecht afkoelen.

Voor de roomlaag klop ik de slagroom op met de steviadruppels en het merg van éeen vanille stokje, tijdens het opslaan moet ik proeven of hij al zoet genoeg is (he rot ;-)). Als de slagroom ‘staat’ voeg ik er de mascarpone aan toe, steeds een lepeltje terwijl de garde langzaam draait.

Deze roomlaag is al een toetje op zich!

Je kan nu één grote tiramisu maken of persoonsporties, ik kies voor kerst voor de laatste, want dan kan ik hem voor de kinderen met wat fruit in plaats van koffie maken.

De espresso en de vanillie aroma gaan met een paar druppeltjes stevia in een plat schaaltje. Ik steek rondjes uit mijn biscuit, voor iedereen twee. Ik dompel een biscuit rondje even in de koffie en leg hem dan in het schaaltje of op het bordje waarop ik hem wil serveren, schep er een laag van de room op, bestrooi deze met wat cacou door een zeefje en herhaal dit met nog een laag biscuit, room en cacou.

Het lekkerste is het om deze nu nog tenminste 2 uur in de koelkast te laten opstijven, dus in portie glaasjes bijvoorbeeld, afgedekt met plasticfolie en ’s avonds makkelijk serveren.

Ga je dit dessert maken? Super leuk als je het resultaat met me deelt op instagram of Facebook!
Liefs Jessica…

Fotograaf: Dirk Jansen
Jurk: Semra mode
Haar: La Joy Hair

Sharing is caring!

Laat een reactie achter