Surfen JessicaOnline.nl

Ode aan het surfen en een fijne badcape

Als je kinderen leert surfen, geef je ze een cadeau voor de rest van hun leven.

Ilse is een echte waterrat, ze kan geen genoeg krijgen van het zwembad en heeft er ook de juiste motoriek voor. Ze is de meeste tijd handiger in het water dan op het droge.
Nog voor haar 5e verjaardag ging ze op zwemles en binnen het jaar had ze haar A-diploma. Een paar maanden later had ze haar B-diploma en dat vonden we genoeg.

Natuurlijk moeten kinderen de zwemtechniek wel blijven oefenen, want anders zijn die diploma’s niets waard. Aangezien we in Den Haag op 10 minuten fietsen van het strand wonen, vonden we surfen een betere keus dan in het zwembad blijven hangen voor het C-diploma.

Als je kinderen op jonge leeftijd kan leren surfen en ze beleven daar plezier aan, geef je ze een cadeau voor de rest van hun leven. Als je kan surfen, kan je altijd gratis ontstressen en sporten in de natuur. Vergelijkbaar met skiën. Ik zou willen dat ik het al kon 🙂Surfen JessicaOnline.nl

Ilse heeft nu een paar lessen gehad en mijn enthousiasme groeit met ieder les die ze krijgt. En niet alleen omdat de rest van het gezin op het strand ‘moet’ wachten terwijl haar les bezig is.
Ik denk dat de ‘surfmentaliteit’ en de ‘relaxedheid’ die er omheen hangt besmettelijk is 😉

Van de week ging Ilse weer surfen en ze was niet in haar hum, niets lukte, iedereen was onaardig en niets was leuk. Maar zodra ze haar surfleraar zag en de les begon, sloeg haar humeur om.
Zodra haar teen het water raakte verscheen er een lach op haar gezicht die reikte van oor tot oor.
Ik stond aan de kustlijn en zag hoe meester Mike (een echte surfdude met blond haar en gebruinde huid van een jaar of 28) haar een zetje gaf om de golf op het juiste moment te berijden.
Ilse peddelde, ging op haar knie zitten en ging staan! Ik zag hoe ze van meester Mike weg surfde richting het strand waar ik stond. En meester Mike was net zo blij en trots als ik! Met zijn vuisten gebald in de lucht juichen, gevolgd door joelend applaus volde hij de surfmoves van mijn dochter.

Surfen JessicaOnline.nl
Op dat moment voelde ik me zo blij en bedacht me hoe goed het zou zijn als alle kinderen zouden leren surfen van (een) meester Mike of van meester Bas. Hoe fijn het voor een kind is om in de zee te mogen sporten en aangemoedigd te worden door een leuke, jonge meester die zeer easy going is.
Onze kinderen worden toch voornamelijk onderwezen door vrouwen. Ik ben zelf een vrouw en heb ook een aantal jaar voor de klas gestaan, dus ik vind dat ik dit mag schrijven. Deze surfmeesters kunnen onze kinderen toch echt een hoop leren wat wij niet kunnen. En dan heb ik het niet alleen over surfen. Het is ECHT een andere manier van communiceren, een andere levenshouding en instelling.
And I LOVE it!

Surfen JessicaOnline.nl

Surfen JessicaOnline.nl

 

 

 

 

 

De rest van de dag was mijn Ilsje een heel blij meisje die om niets zeurde en voor wie alles lukte. Ode aan surfen en ode aan de surfmeester!

 

Deze gave badcape winnen? Kijk bij Goedgevonden non food.

Babiloe Kids Badcape winnen JessicaOnline.nl

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter