Halloween Popcorn Traktatie JessicaOnline.nl

Halloween Popcorn Traktatie

De wind loeit om je oren, de blaadjes vallen van de bomen, we kruipen wat dichter bij elkaar en zijn meer binnen.
Een leuke en simpele activiteit om  met de kinderen samen te doen is zelf popcorn maken.

Ik zet een grote pan op het vuur en schenk er een dun laagje zonnebloemolie in.

Hou de deksel bij de hand, bedek de bodem van de pan met een laagje maiskorrels zodat ze allemaal naast elkaar en niet op elkaar liggen. Nu leg ik de deksel zo op de pan dat er nog een klein spleetje is waar de stoom door kan ontsnappen. Ik laat de maiskorrels rustig poppen.
Hoor je 10 seconde achter elkaar niets meer poppen? Dan zijn ze zo goed als allemaal klaar. Nu is het tijd de pan van het vuur te halen anders verbranden de popcorntjes.

Halloween Popcorn Traktatie JessicaOnline.nl

fotograaf: Laura Oldenbroek

Heb je zin in dolle boel? Laat de deksel dan achterwegen, gegarandeerd dat de kinderen het nooit meer zullen vergeten!

Het plezier bij het maken en de geur in huis zorgen ervoor dat de popcorn zo naturel al heel lekker smaakt, maar wil je ze van extra smaak voorzien kan dat natuurlijk met een heel klein beetje zout.

Zelf hou ik heel erg van zoete popcorn. Vroeger, toen ik nog geraffineerde suikers at, was de karamel popcorn mijn grote favoriet!
Nu gebruik ik een soort poedersuiker gemaakt van erythritol en stevia. Icing van Green Sweet Stevia heet dat en geniet ik heerlijk van mijn zoete popcorn.

Wil je deze griezelige handen uitdelen? Koop dunnen plastic handschoenen die je ook bij het benzinestation ziet hangen. Met een permanent marker teken je er nagels op die je zo mooi of eng kan maken als je zelf wil. De handschoenen vullen en dichtbinden is ook alweer een feestje op zich.

Liefs Jessica…

Naast mijn persoonlijke instagram account (@JessicaMendels) heeft @JessicaOnline.nl nu ook een eigen Instagram account om dagelijks geïnspireerd te worden.

Sharing is caring!

Laat een reactie achter