Bloemkool- pindasoep JessicaOnline.nl

Bloemkool Pindasoep

Dit heb je nodig:
1 bloemkool
2 handjes pinda’s
1 handje zilvervliesrijst
1 theelepel knoflookpoeder of 1 teentje knoflook
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel Kurkuma
150 ml kokosmelk
1 bouillionkuipje ‘groente’ van knorr
1 liter water (bloemkool net onder water)

Ik heb de bloemkool in stukken gesneden en net onder water in een pan op het vuur gezet, alle andere ingrediënten behalve het bouillonkuipje en de pinda’s erbij en zo’n 10 minuten koken (totdat de bloemkool beetgaar is, prik met een vork om dit te checken).

Daarna heb ik de staaf mixer in de pan gezet totdat alles romig glad was.
Voor Eva schepte ik er twee kleine porties uit, voegde het bouillon kuipje toe, bracht het al roerend nog even aan de kook en zodra het kuipje helemaal opgenomen was door de soep heb ik hem opgediend.

In iedere soepkom strooide ik wat pinda’s bovenop de soep

Eet smakelijk!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter