Amandel spel biscodtti's - JessicaOnline.nl

Noten spelt biscotti’s

Om een schaal vol noten spelt biscotti’s te maken heb je dit nodig:

220 gram volkoren speltmeel
100 gram palm- of kokosbloesemsuiker
10 druppels stevia als je van extra zoet houdt (optioneel)
2 grote of 3 kleine eieren
snufje zout
theelepeltje bakpoeder
Theelepel vanille extract of koekkruiden

90-110 gram amandelen of andere noten
85-100 gram zuidvruchten. (stukjes abrikoos, rozijnen, krenten, cranberry’s etc)

Ik doe alle ingrediënten zonder de noten en vruchten in de keukenmachine met de deeghaak. Als zich al een mooi degene vormt, voeg ik de noten en vruchten toe.
In de video zie je dat ik abrikozen gebruik, deze snij ik in reepjes, noten gaan er heel in.

Van het deeg maak ik twee “broodjes” die ik als een soort gehaktbroden zo recht mogelijk rol. Overal even hoog en breed van de kop t/m de staart.

Deze broodjes gaan 35 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C, na 35 minuten haal ik ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op het aanrecht.
Zodra ze afgekoeld zijn, snij ik de broodjes in plakjes van ongeveer 3 a 4 mm dik, deze gaan op de bakplaat nog 10 tot 20 minuten terug in de oven op 160°C.
De kleinere plakjes haal ik er na 10 minuten uit en de wat grotere en dikkere mogen nog een minuut of 10 blijven liggen terwijl je de oven al uit hebt gezet. Dat is lekker duurzaam nog van de warme oven gebruik maken zonder dat het stroom kost.

Als ze afgekoeld zijn, zijn ze super knapperig!Eet smakelijk 😀

Ga je ze maken? Laat het me weten (hieronder) of via social media, vind ik leuk!

Liefs Jessica…

Bekijk hier de video waarin Ilse en Eva mij helpen om ze te maken <3

 

Sharing is caring!

Geef een reactie