smeltcake met aardbeien en room JessicaOnline.nl

Speltcake met aardbeien en room

Voor de speltcake heb je de volgende ingrediënten nodig:

200 gram volkoren speltmeel
100 gram Erytrithol
70 gram Palmsuiker
3 eieren
2 extra eiwitten
70 gram rijstolie
snufje zout
Theelepel bakboeker
Theelepel vanille extract

Voor de vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
10 druppels stevia

200 gram aardbeien uit de vriezer 
4 eetlepels verse sap (appel/sinaasappel/citroen)
5 druppels stevia
2 eetlepels chaizaad

De cake gaat 45 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

Aan de slag

Ik klop de eiwitten stijf en ondertussen voeg ik alle andere ingrediënten, waaronder de eigelen, van de cake samen.
Als de eiwitten stijf geslagen zijn, voeg ik die bij het beslag in de andere kom.
Ik roer het geheel voorzichtig door elkaar waardoor er een luchtig en evenredig beslag ontstaat.

In mijn cakeblik leg ik een op maat geknipt stuk bakpapier waarop ik het beslag giet en zet de cake-to-be in de oven die al voorverwarmd is op 170 graden.

De bevroren aardbeien gaan met het Sam in een stikpannetje op een laag pitje. Als de aardbeien zacht worden voeg ik de chipzaadjes toe, laat het nog 5 minuten met elkaar pruttelen op mijn stoofplaatje en zet dan het vuur af.
Tijdens het afkoelen roer ik steeds in het pannetje zodat het een mooi, gelijkmatige aardbeien puree wordt.

De slagroom sla ik stijf met de stevia druppeltje, daarna voeg ik de mascarpone toe en laat de keukenmachine met garde er een mooie, dikke room van maken.

Als de cake klaar, gaar en afgekoeld is, snij ik hem in drie even dikke plakken.
De ondersta plak besmeer ik met de helft van het aardbeienmengsel, de kant van de plak die erop komt besmeer ik met een laag room. Deze aardbeien- en roomlaag leg ik op elkaar. Dit herhaal ik met de tweede en derde plak.

Nu voorzichtig plakken snijden en genieten!

Zuivelvrije versie

De cake is vrij van zuivel, de roomlaag natuurlijk niet. Dus voor Eva heb ik een eerst een stuk van de cake afgesneden die heb ik voorzien van een laagje amandelpasta van AH, wat eigenlijk gewoon pindakaas van hazelnoten is.
Tussen de andere lagen heb ik een laagje chocolade pasta van de Kleine Keuken gesmeerd.
Eva zat te smullen!

Heb je vragen of wil je pronken met een geslaagd exemplaar?
Aarzel niet om me een berichtje te sturen via Instagram of Facebook!
Liefs Jessica…

 

 

 

 

Sharing is caring!

Geef een reactie