Vlechtbrood

Voor één vlechtbroodje heb je deze ingrediënten nodig:
500 gram volkoren speltmeel
230 gram lauwwarm water
65 gram olijfolie
10 gram zout
7 gram gist
Lepeltje palmsuiker bij de gist

30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden daarna de oven uitzetten en nog 5 minuten in de oven laten liggen.

Met Pasen wil je een gezellige ontbijttafel. Mooi gedekt, lekker beleg en een mooi Paasbrood.
Dit vlechtbroodje doet het leuk voor het plaatje, is heel lekker en ook nog eens heel verantwoord omdat we het van volkoren meel maken. Toen ik hem maakte voor het filmpje kon Eva er niet vanaf blijven. Ik was de allerliefste mama van de hele wereld dat ik dat brood gebakken had. <3 “Een kinderhand is gauw gevuld…”

Zoals je op het filmpje kan zien, doe ik alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom. Ik zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet direct raken. En ik laat de machine het werk doen. Wanneer er een mooie deegbal ontstaan is, dek ik de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg tenminste een uur op een warme, rustige plaats rijzen.

Het deeg de avond voor je Paasontbijt maken kan ook. Dan kneed je het deeg de volgende ochtend een keer door, verdeel het deeg in drie even grote stukken, rol die uit tot lange strengen en maak een vlecht.
Laat deze vlecht nog even rusten op de bakplaat zodat hij nog even rijst in deze vorm. Als de oven 200 graden is, schuif ik de bakplaat met vluchtbrood de oven in en bak hem 15 minuten. Na 15 minuten doe ik de oven uit en laat het brood er nog 5 minuten in liggen terwijl de oven afkoelt. Zo gaart hij nog even rust door en kost het geen stroom.

Hierna het brood buiten de oven wat af laten koelen op een mooie plank die zo op tafel kan. De geur van versgebakken brood zal je familie al naar tafel lokken.

Mijn vlecht werd een mooie slinger “S” omdat hij anders niet op de plaat paste. Een rechte vlecht of een krans kan natuurlijk net zo goed!

Ga je het recept maken? Super leuk als je het resultaat met me deelt!

Liefs Jessica…

 

 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter