Gedroogde appeltjes JessicaOnline.nl

Appelchips

Een krokant, fruitig knabbeltje voor baby’s vanaf 8 maanden

Einde van de zomer, begin van de herfst zijn de appels rijp. Misschien heb je een eigen appelboom in de tuin of ga je appels plukken op de boomgaard (heel leuk om met kindjes om te doen) of haal je gewoon een lekker Nederlands appeltje in de winkel.

Hoe dan ook is het alleen voor de neus al een genot om thuis iets met de appels klaar te maken, want je huis gaat er heerlijk van ruiken.

We beginnen met de appels goed te wassen, want het schilletje laten we er gewoon op zitten.

Niet alleen omdat daar goede vezels en vitamines in zitten, het staat ook gezelliger.
Als de appels gewassen zijn, nemen we een appelboor en halen het klokhuis uit de appels.

Gedroogde appeltjes JessicaOnline.nl

Dan snijden we heel dunne plakjes (+/- 2 mm), we proberen de schijven heel en mooi rond te houden zodat we ze aan een lintje kunnen ophangen.

Op de bakplaat met een vel bakpapier leggen we de schijven naast elkaar zodat ze elkaar net niet aanraken. Over de rauwe appelschijfjes strooien we wat kaneel, dit kan je achterwegen laten of slechts over de helft van de schijfjes doen om te testen wat jullie eigen favoriet is.

Gedroogde appeltjes JessicaOnline.nl

Dan gaan de appelschijfjes in een oven die voorverwarmd is op 100°C,

ze gaan er ongeveer 1,5 uur in. Zo bak je de appelschijfjes niet, maar je droogt ze.
Na 1,5 uur kijk ik of ze een mooi bruin kleurtje hebben en al krokant beginnen te voelen, echt krokant zijn ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn. Dan mogen ze eruit, zijn ze nog te bleek dan laat ik ze nog 15-30 minuten langer in de oven.

Als de appelschijfjes afgekoeld zijn, kan ervan gesnoept worden. Ik bewaar ze in een bakje dat ik goed kan afsluiten zodat ze mooi droog en krokant blijven. 

Maak niet meer dan je in een dag of 4 op kan eten. En bedenk dat een kind gerust een appel per dag mag eten, maar je misschien deze chipjes zo makkelijk weg snaait dat je meer dan 1 appel eet. Ook bij

De gedroogd appelschijfjes lenen zich ook voor spelletjes en traktaties. Wat dacht je van “koek-happen” met deze zoete ringetjes? Ze kunnen ook in de Kerst- of Paasboom hangen met een mooi lint of zo om de tak geschoven.
Om te trakteren knutselen we zelf kleine ‘patat zakjes’ van papier waar we de appelchips in doen. Leuk om uit te delen op het kinderdagverblijf, de (peuter)school of als de kinderen aan de deur komen voor Halloween of Sint Maarten!

Ben je al geabonneerd op mijn YouTube-kanaal? Dat is helemaal en voor altijd gratis
-> Klik hier

Liefs Jessica…

Instagram:
@Jessicamendels
@JessicaOnline.nl

-Onze te gekke jurkjes zijn van Frolijk
Laura Oldenbroek maakte de prachtige foto’s

Sharing is caring!

Laat een reactie achter