Kipkarbonade marineren met illie billie Sweet chili en de Bosch ErgoMixx JessicaOnline.nl

Kip met illie billie Sweet Chili

Om kip met illie billie Sweet Chili te marineren heb je het volgende nodig:Kipkarbonade marineren met illie billie Sweet chili en de Bosch ErgoMixx JessicaOnline.nl

1/2e fles illie billie sweet chili
4 kipkarbonaatjes zonder bot, met huid
2 grote uien
3 ontvelde tomaatjes uit blik
verse knoflook naar smaak
peper/zout naar smaak
Olie om in te bakken

Snij de uien en tomaten in stukjes (zie video) en leg deze met de illie billie sweet chili, knoflook, peper en zout in een bakje en leg de kip met de huid naar boven en de vleeskant in de marinade.

Kipkarbonade marineren met illie billie Sweet chili en de Bosch ErgoMixx JessicaOnline.nl

Nou heb ik gekozen voor een bakje uit de set van de Bosch ErgoMixx waardoor ik de kip en marinade onder vacuüm kan laten marineren.
Hierdoor gaat het marinade proces sneller en kan je het ook langer in de marinade laten omdat het langer vers blijft.

kip karbonade met illie billie sweet chili

Na het marineren (ten minste een uur) gaan we de kip karbonaadjes bakken.

Zorg dat er geen stukjes ui of tomaat aan de kip hangen, laat hem even uitdruppelen en leg dat de karbonaadjes op de huid in een hete koekenpan met een eetlepel olie.

Kip karbonade is eigenlijk kip suddervlees, het moet dus lang garen.

Na 5 minuten is het velletje goudbruin (het oog wil ook wat) en dan gooien we de hele marinade over het vlees, de deksel gaat op de pan en je laat het tenminste een half uur sudderen.

Dan draai je de karbonaadjes om en bak je ze nog 5 minuten aan de vlees zijde.
Wil je een allerlekkerst knapperig velletje? Dan heb je een extra koekenpan nodig en bak je de kip karbonaadjes nog 2 minuten in een schone, hete koekenpan.
De gestoofde marinade dient als heerlijke saus bij je gerecht. Ik serveerde er een roerbak groentemix en zilvervliesrijst bij.

In de video zie je precies hoe ik het klaar maak. Voel je vrij de video of de url van dit recept te delen! En als je het ook hebt klaar gemaakt, vind ik het heel leuk om te horen hoe je het vond!

Liefs Jessica…

De illie billie Sweet Chili ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS EN ZONDER ZOETSTOFFEN koop je bij Albert Heijn. Hij staat in het wereldschap naast de sweet chili met veel toegevoegde suikers ;-P

Foto’s zijn gemaakt door Willemieke Hemmink

Sharing is caring!

Laat een reactie achter