mini appeltaartjes JessicaOnline.nl

Feestelijke appeltaartjes

Uit dit recept haal ik 19 kleine appeltaartjes.

Deeg:
400 gram speltmeel
2 eieren
250 gram kokosolie
150 gram arenga palmsuiker
½ theelepeltje bakpoeder
½ theelepeltje zout

Vulling:
3 appels in kleine blokjes
100 gram rozijnen geweld in perensap
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels jus d’orange

Bakken:
Oven voorverwarmen op 180℃
30 tot 40 minuten bakken op 140℃

Ik doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en zet een paar minuten de keukenmachine met de deegvlinder aan. Tussendoor schep ik het deeg van de randen naar het midden van de kom met een ‘pannenlikker’ of lepel.

Als ik een egaal gekleurde deegbal heb, zet ik de kom even in de koelkast.

Ik weeg de rozijnen af, doe ze in een glaasje met wat perensap die ik open heb staan. Om het wellen te versnellen zet ik dit een minuutje in de magnetron.

Dan snij ik de appels in kleine blokjes.

De rozijnen laat ik even uitlekken in de zeef, dan doe ik de appels, uitgelekte rozijnen, kaneel en citroensap bij elkaar in een kom. Met mijn handen meng ik alles door elkaar zodat de kaneel, de rozijnen en de jus d’orange goed verdeeld is.

Vergeet bordjes en vorkjes! Deze eenpersoonstaartjes eet je uit de hand.
In de cupcake vormen (ik gebruik een tray met 12 kuipjes) leg ik een strookje bakpapier die aan twee kanten omhoog staan, zodat ik het taartje na het bakken met het bakpapiertje eruit kan ‘wippen’. Het deeg pak ik uit de koelkast en met de helft van het deeg maak ik 19 kuipjes in de tray’s en van de andere helft maak ik rolletjes om over de appelvulling heen te leggen. Nadat ik alle vulling in de deegkuipjes heb gedaan, tik ik de tray op het aanrecht zodat de vulling zakt en dan leg ik voorzichtig de strookjes deeg er overheen.

Nadat ze in de oven zijn geweest, laat ik ze een beetje afkoelen op het aanrecht, maar haal ze al uit de tray voordat ze echt afgekoeld zijn zodat ze niet vochtig worden.

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per appeltaartje
255 kcal, 28 g koolhydraten, 14 g vet (waarvan 12 g verzadigd), 4 g eiwit, 2 g vezel, 0 gr zout, 31 mg natrium

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter