Illie billie Jessica Mendels

Het ontstaan van Illie Billie

 

Diabetes

In 2012 kreeg Jessica Mendels tijdens haar eerste zwangerschap de diagnose diabetes, type MODY.
Oudste dochter Ilse erft deze vorm van diabetes helaas. Een uitdaging voor het jonge gezin!

Insuline spuiten vindt  Jessica geen optie, dus besluit zij samen met haar man Paul Bom, alles op alles te zetten een dieet te ontwikkelen waarbij medicatie niet nodig is. Met succes! Jessica weet van iedere maaltijd een feestje te maken voor het gezin, maar sluit geraffineerde- en toegevoegde suikers hierbij geheel uit. Jessica en Ilse zijn insuline vrij!

Missie
Jessica wil meer! Ze wil niet alleen zichzelf en haar eigen kinderen helpen, Ze wil consumenten, producenten en restaurants inspireren met haar verhaal en ervaring.
Haar streven is de  kinderen van nu en de toekomst een alternatief voor (geraffineerde) suikers te bieden.
“Als we beginnen om baby’s en peuters aan de pure smaken van groente en fruit te laten wennen, waarderen ze op latere leeftijd ook pure en gezonde voeding zonder toevoegingen”.

Dat is ook de reden dat Jessica haar online platform JessicaOnline.nl heeft opgericht.
“Als je zoveel leest over voeding, met name over suiker, weet je dat je geen diabeet hoeft te zijn om baat te hebben bij het minderen of weglaten van geraffineerde suiker. We zouden het fors groeiende aantal diabetespatiënten kunnen terugdringen als we ervoor zorgen dat we met zijn allen veel minder suiker binnen krijgen.”

Zo vertelt ze bij ‘5 uur live’ op RTL 4, dat ze al haar mogelijkheden gaat inzetten om in 2020 op iedere ijs-kaart van Nederland tenminste één ijsje zonder toegevoegde suiker te hebben staan.

Boeken
Illie billie Jessica MendelsOm voedselallergie en ‘anders eten’ makkelijker bespreekbaar te kunnen maken, is de Haagse moeder aan het schrijven geslagen. In het voorjaar van 2018 is het lieve en toegankelijke kinderboek; ‘Illie Billie is jarig’ verschenen. In het boek maken kinderen op een speelse manier kennis met het kevertje Illie Billie, die geen suiker mag eten en haar vriendjes die  bijna allemaal een voedselallergie hebben.

De figuurtjes met een voedselallergie worden gebruikt als keurmerk. Zo kunnen kinderen met een voedselallergie zichzelf identificeren met één van de karakters. Ze zien in één oogopslag welke producten zij WEL mogen eten.
Alle vriendjes staan voor ‘vrij van geraffineerde suiker’. Dat is de kernwaarde van Illie Billie.

Voorjaar 2021 verschijnt het tweede boek van Illie Billie, hou het in de gaten!
Leuke kleurplaten van Illie Billie vind je op www.illiebillie.nl 

alle-beestjes Illie Billie
Samenwerken met Verstegen
Veel producten zitten vol suiker, wat helemaal niet goed voor ons is. Er is daarom steeds meer behoefte aan in suiker verlaagde producten. Verstegen biedt de oplossing met de Illie Billie sauzen zonder toegevoegde suikers. De sauzen zijn gemaakt van de beste kruiden en specerijen en er worden geen suikervervangers of zoetstoffen gebruikt. En dat is uniek! Deze sauzen zijn dus een bewuste keuze waarbij je niet inlevert op smaak. De Illie Billie Tomaten Ketchup is gemaakt van de allerbeste zongerijpte tomaten. En de Illie Billie Sweet Chili wordt gemaakt van de allerbeste chili’s, paprika en uien met een heerlijk zoet accent. De sauzen zullen vanaf eind september verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn en in de Verstegen webshop.

Illie Billie sauzen van Verstegen

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter