Spelt bagel jessicaonline.nl

Spelt Bagel

Voor vier spelt bagels heb je deze ingrediënten nodig:
250 gram volkoren speltmeel
115 gram havermelk
40 gram olijfolie
5 gram zout
3,5 gram gist
Theelepeltje palmsuiker bij de gist

Geklutst eitje om de bagels te bestreiken

12 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden daarna de oven uitzetten en nog 5 minuten in de oven laten liggen.

Ik doe alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom. Ik zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet direct raken. En ik laat de keukenmachine met deeghaak het werk doen. Wanneer er een mooie deegbal ontstaan is, dek ik de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg tenminste een uur op een warme, rustige plaats rijzen.

Na het rijzen kneed ik het deeg nog even goed door en verdeel het dan in vier gelijke stukken.
Van iedere kwart, maak ik twee strengen die ik om elkaar draai en dan als een cirkel aan elkaar vast maak.

Nou heb ik onze bagels op twee manieren gemaakt. Oorspronkelijk kook je bagels voordat je ze de oven in doet. Dan leg je het broodje op een spatel en laat hem voorzichtig in een pan kokend water (met wat honing) zakken. Doe het voorzichtig, want je wil dat je gedraaide cirkel heel blijft. Als het broodje na 1 minuut drijft, haal je hem eruit en legt hem op een schone, droge theedoek. Laat ze even een paar minuten uitstomen.

Wanneer je deze stap overslaat, bestrijk je de broodjes met ei en gaan ze direct de oven in.

Ik vond de bagels die we gekookt hadden mooier van kleur en ze waren minder knapperig. Deze werden door de kinderen afgeschoten, zij vonden de versies die ongekookt de oven in gingen lekkerder. Tja en dan denk ik:”Waar doe ik al die moeite voor?!” Hahaha….

Ik ben erg benieuwd of jij het op beiden manieren gaat proberen en war je bevinden zal zijn! Laat je me dat weten?

Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter