ijsjes baby's eerste jaren Jessicaonline.nl

IJSJES!

Zelf ijsjes maken is een fluitje van een cent; want alleen puur fruit puree met wat fruitsap invriezen is al super lekker en gezonder dan de ijsjes met toegevoegde suikers.

En dat is fijn, want zodra de zon schijnt kunnen wij thuis geen genoeg krijgen van ijsjes!

IJsjes zijn hier thuis altijd een goede manier om eens ander fruit bij Eva te introduceren. Voor haar is de structuur van fruit soms zo verrassend dat ze het niet wil. Dan gaat het in de blender en in de vriezer en we kunnen weer een fruitsoort aan haar lijstje toevoegen.

ijsjes baby's eerste jaren Jessicaonline.nl

Het brein van kinderen heeft een smaakgeheugen en alle smaken die in welke vorm dan ook met regelmaat worden aangeboden voor het zevende jaar zal een kind op latere leeftijd gewoon gaan eten.

IJsjes met 2 kleuren kosten iets meer geduld met vriezen, maar zijn favoriet!ijsjes baby's eerste jaren Jessicaonline.nl

Voor deze ijsjes gebruikte ik de volgende ingrediënten:
Mango
avocado
Paar blokjes spinazie uit de diepvries
Troebele Appelsap (bio)
Frambozen uit de diepvries

Doe de avocado’s, mango in stukjes en een paar blokjes spinazie met een klein beetje appelsap in de blender. Kijk even of je genoeg vocht hebt om tot een gladde puree te komen, anders voeg je meer appelsap toe.

Met deze puree vul je de ijsvormpjes voor tweederde, steek het stokje erin en zet de vormpjes tenminste 3 uur in de vriezer.
De tweede laag is van appelsap en framboos, begin met weinig appelsap voeg alleen toe wat je nodig hebt. Zodra deze puree mooi glad gedraaid is, haal je de ijsvormpjes uit de vriezer en vul de vormpjes af met de roze puree en zet ze allemaal tenminste 12 uur terug in de vriezer.

De volgende dag maak je een goeie beurt als je de kinderen met een gerust hart laat snoepen van deze heerlijke ijsjes.

 

Instagram: @Jessicamendels en @JessicaOnline.nl

Sharing is caring!

Laat een reactie achter