Hartige taart voor juffrouw Eva

Wij hebben twee dochters; Ilse (4) en Eva (15 maanden). Ilse eet alles, heeft ze altijd gedaan nooit een probleem. Eva is heel kieskeurig en ze eet gewoonweg niet voldoende. Vooral groente is een probleem.
Maar ik geef natuurlijk niet zomaar op. Ik heb het onderwerp heel serieus op de agenda staan en heb van het weekend als ontbijt hartige taartjes gemaakt.

Ingrediënten:
1 Wortel
1 roodschil aardappel
1 ui
3 eieren
100 ml kokosmelk
klein bosje bieslook
snufje peper en zout

Nadat ik de wortel en ui geschild en de aardappel gewassen had, heb ik alles in kleine blokjes gesneden. De ui ging zachtjes op het vuur in een koekenpannetje en de aardappel en wortel gingen een paar minuutjes over de kook (liever zij dan ik ;-)).
Toen heb ik alles in een kommetje gedaan, de kokosmelk, de eieren, het bosje bieslook (in stukjes geknipt) en de peper en zout er doorheen geroerd.

De koekenpan stond nog op het vuur van de uien en daar heb ik mijn met olie ingevette steekringen op gezet en met een lepel vulde ik die met het mengsel.
Ik heb de deksel op de pan gedaan en het vuur na een halve minuut laag gezet zodat de taartjes goed konden garen.
Na 7 minuten heb ik de steekringen omgedraaid (let op dat het mengsel niet te nat is) en nog 5 minuten op zacht vuur met de deksel erop laten staan. Voor Paul, Ilse en mezelf strooide ik er na het omdraaien wat geraspte kaas overheen.

We hebben er alle vier van gesmuld! Ja, ook Eva! Jippie!
Inmiddels heb ik ook al een variant met ham en pompoen voor Eva gemaakt en vanavond krijgt ze een hartig taartje met bloemkool, prei en gehakt.
Zolang je er maar een eitje doorheen roert om alles bij elkaar te houden, moet het lukken!

Sharing is caring!

1 comment

[…] haar eerste verjaardag at ze wel brood, pannenkoeken, hartige taartjes, loempiaatjes en pasteitjes. Daar verstopte wij dan haar groente in, maar herkenbaar groente, […]

Laat een reactie achter