Vlaggenlijn Sinterklaas JessicaOnline.nl

Sinterklaas slinger

-Rose-
Hij komt, hij komt! We zijn de nachtjes aan het aftellen, want we kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Ik krijg altijd zo’n nostalgisch gevoel bij de intocht van Sinterklaas. Als kind genoot ik er van, het was zo mooi en spannend tegelijk. En als ik nu met de meisjes langs de kant sta te kijken naar de optocht word ik er emotioneel blij van ;-).

Zelfs in Kuala Lumpur vierden we dit prachtige feest en ook daar kwamen Sint en zijn Pieten ieder jaar aan. Bij de Nederlandse ambassade kochten we elk jaar strooigoed, speculaas en chocoladeletters. Omdat je in Maleisië natuurlijk geen Sinterklaasversiering kon kopen, maakte ik wat dingen zelf en omdat ik het leuk vind, maak ik er nu ieder jaar nog iets bij. Dit gaat allemaal in een grote doos met Sintspullen en de meiden genieten er van om ieder jaar, als de doos van zolder wordt gehaald, te kijken wat er ook alweer allemaal in zit.

Vlaggenlijn Sinterklaas JessicaOnline.nl

Voor deze vlaggenlijn knipte ik een driehoek uit een stuk karton in het formaat waarin ik de vlaggen graag wilde hebben. Deze driehoek trok ik vervolgens over op de dubbele stof, met een naadtoeslag van 1 cm aan de zijkanten. De uitgeknipte driehoeken legde ik met de goede kanten van de stof op elkaar en stikte ik aan de zijkanten, 1 cm van de rand. De onderste punt van elke vlag knipte ik daarna iets rond af, zodat er niet teveel stof in het puntje zit bij het omkeren. Ik keerde de vlaggen om en met de stompe kant van een satéprikker drukte ik het puntje mooi naar beneden. De bovenkant van de vlaggen liet ik open. Ik knipte biaisband op de lengte van de vlaggenlijn, vouwde deze dubbel en streek deze goed plat met het strijkijzer. De vlaggen naaide ik er tussen en de biaisband werkte ik aan de uiteinden af. Uit vilt knipte ik Sinterklaas figuren en met textiellijm plakte ik ze op de vlaggen. Je kunt ook plaatjes of letters op de vlaggen strijken. Zo maakte ik voor Lily en Mila deze naamslingers.

Naamslinger JessicaOnline.nl
De vlaggenlijn hing ik op met ‘clenchy’ slingerklemmen, super handig! Je hoeft geen gaatjes te boren en ze laten bijna geen gebruikerssporen achter. Wij gaan nog even door met het huis gezellig maken voor deze maanden. Hebben jullie ook gezellige versiering zelf gemaakt? We zijn nieuwsgierig, laat het ons weten!

Liefs,

Rose

Sharing is caring!

2 comments

[…] De vlaggenlijn van vorig jaar hangt weer in de woonkamer en aan de voordeur hangt deze Sinterklaaskrans. […]

TOCH LEUK DAT JE GEZELLIG MAAKT.

Laat een reactie achter