rose JessicaOnline Stokbroodzak

Stokbroodzak

-Rose-
We zijn net terug van een heerlijke vakantie op de camping in Zuid-Frankrijk, aan de Middellandse zee.  Ik kwam als kind al vaak in deze streek en het was voor het eerst dat ik er met mijn eigen gezin was, zo bijzonder om het nu door de ogen van Lily en Mila te ervaren.

Natuurlijk genoten we van de mooie natuur en de Franse dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan en de oude mannetjes nog steeds op dezelfde pleinen staan te “jeu de boulen”. Maar het meest genoten we van het samen zijn met ons gezin. Elke ochtend rustig opstaan zonder te haasten, en genieten van onze dagelijkse wandeling naar de Franse bakker, waar onze madammetjes Lily en Mila na een paar dagen al enthousiast  “bonjour!” en “au revoir!” riepen. De baguettes die we kochten, werden in een klein papier gewikkeld. Na het ontbijt bewaarde ik het stokbrood in een handige stokbroodzak, zodat het lekker vers bleef voor de lunch, of om het zandvrij te houden op het strand. J

Ik maakte de stokbroodzak een tijdje geleden, omdat een moeder van school vroeg of ik er een voor haar kon maken. Ik heb wat rondgekeken op Pinterest, en vond het eigenlijk zo’n leuk idee dat ik er zelf ook een wilde!

rose JessicaOnline Stokbroodzak

Ik ben aan de slag gegaan en heb er direct twee gemaakt. Ik maakte de zakken van linnen en gebruikte dezelfde werkwijze als bij de gymtas die ik voor Lily maakte. Ik maakte hem alleen veel langer en smaller. Ik heb hem zo gemaakt dat er twee stokbroden naast elkaar in passen, maar je kunt natuurlijk ieder gewenst formaat maken. Behalve dat het ontzettend praktisch was, vond ik het ook zo gezellig staan op de camping 🙂

Deze pakken we voor de volgende vakantie zeker weer in!

Sharing is caring!

Laat een reactie achter