Bananencake met chocola-JessicaOnline.nl

Bananencake figuurtjes met chocola

De scholen zijn weer begonnen, wat gaan we dit jaar op school trakteren? Wat dacht je van deze mini bananen cakejes met chocola? Of 3 op een stokje, helemaal lekker!

  • ½ cup speltbloem
  • ¼ cup rijstolie
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vloeibaar sucraloze
  • 1 theelepel psyllium
  • 1/2etheelepel bakpoeder
  • Snufje zoutNa het bakken nodig
  • 60 gram gesmolten pure chocola zonder suiker
  • Leuke uitsteekvormpjes, niet te groot

Bak de bananencake 40 minuten op 170˚C graden.

Ik splits de eieren, de eiwitten sla ik luchtig in de mixer totdat er een witte, volle massa ontstaat.
De eierdooiers gaan in de blender met alle anderen ingrediënten (behalve de chocola) en dit draai ik tot een glad geheel.
Ik meng een klein beetje van het eiwitschuim door de gladde massa in de blender, gewoon roeren, niet ‘blenderen’. Daarna gaat het hele mengsel uit de blender in de mengkom bij het overige eiwitschuim, ik roer alles met een spatel rustig door elkaar. Schep niet te wild, want dan verlies je al het lucht uit het eiwitschuim en dat maakt de cake juist zo lekker luchtig.

In de cakevorm leg ik een stuk op maat geknipt bakpapier daarop giet ik het beslag.  De bananencake bak ik in 40 minuten in de oven die op 170˚Cgraden voorverward is gaar. Prik na 40 minuten met een satéprikker om te kijken of de cake van binnen gaar is. Blijft er geen nat beslag aan de prikker kleven, dan is de cake klaar. Blijft er wel nat beslag kleven aan de prikker, geef de cake dan nog 5 minuten langer in de oven en test opnieuw.

Bananencake met chocola-JessicaOnline.nl

Nadat ik de cake tenminste een half uur heb laten afkoelen, snijd ik hem in plakken. Nu kies ik een uitsteekvormpje die kleiner is dan de plakken, heb je een groot uitsteekvormpje dan kan je de cake ook in de lengte in plakken snijden.
De uitgestoken vormen bananencake prik ik op een houten ijslolliestokje.

De chocolade die ik au-bain-marie heb gesmolten staat in een schaaltje op het aanrecht.  Ik doop de uitgestoken stukjes cake voor de helft (en sommige helemaal) in de chocolade en leg ze op een bakpapier op een plank. Als ik klaar ben met alle stukjes, leg ik de plank een half uurtje in de koelkast.

Als je ze uit de koelkast haalt, is de chocola weer lekker hard geworden. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per 3 uitgestoken figuurtjes
125 kcal, 12 g koolhydraten, 7 g vet (waarvan 2 g verzadigd) en 3 g eiwit

 

 

 

Sharing is caring!

1 comment

[…] Als je ze uit de koelkast haalt, is de chocola weer lekker hard geworden. Het toetjes van je high-tea is klaar, eet smakelijk! Deze cake als feestelijk traktatie voor de kinderen? Kijk bij Trakteren. […]

Laat een reactie achter