Bananencake met chocola voor de high-tea-JessicaOnline.nl

Bananencake met chocola

Een high-tea zonder chocola is geen high-tea. Dus maken we baancake mét chocola!

 • ½e cup speltbloem (75 gram)
 • ¼e cup rijstolie (60 ml)
 • 3 bananen (lekker rijp)
 • 3 eieren
 • Optineel 10 druppeltjes vloeibare stevia
 • 1 theelepel psyllium
 • ½e theelepel bakpoeder
 • Snufje zout

  Na het bakken nodig

 • 60 gram gesmolten pure chocola zonder suiker (bijvoorbeeld de puur van GreenSweet-stevia)

Bak de bananencake 40 minuten op 170˚C graden.

Ik splits de eieren, de eiwitten sla ik luchtig in de mixer totdat er een witte, volle massa ontstaat.
De eierdooiers gaan in de blender met alle anderen ingrediënten (behalve de chocola) en dit draai ik tot een glad geheel.
Ik meng een klein beetje van het eiwitschuim door de gladde massa in de blender, gewoon roeren, niet ‘blenderen’. Daarna gaat het hele mengsel uit de blender in de mengkom bij het overige eiwitschuim, ik roer alles met een spatel rustig door elkaar. Schep niet te wild, want dan verlies je al het lucht uit het eiwitschuim en dat maakt de cake juist zo lekker luchtig.

Bananencake met chocola voor de high-tea-JessicaOnline.nl

In de cakevorm leg ik een stuk op maat geknipt bakpapier daarop giet ik het beslag.  De bananencake bak ik in 40 minuten in de oven die op 170˚Cgraden voorverward is gaar. Prik na 40 minuten met een satéprikker om te kijken of de cake van binnen gaar is. Blijft er geen nat beslag aan de prikker kleven, dan is de cake klaar. Blijft er wel nat beslag kleven aan de prikker, geef de cake dan nog 5 minuten langer in de oven en test opnieuw.

Bananencake met chocola voor de high-tea-JessicaOnline.nl

Nadat ik de cake tenminste een half uur heb laten afkoelen, snijd ik hem in plakken.

De chocolade die ik au-bain-marie heb gesmolten staat in een schaaltje op het aanrecht.  Ik doop repen cake voor de helft (en sommige helemaal) in de chocolade en leg ze op een bakpapier op een plank. Als ik klaar ben met alle plakken, leg ik de plank een half uurtje in de koelkast.

Als je ze uit de koelkast haalt, is de chocola weer lekker hard geworden. Het toetjes van je high-tea is klaar, eet smakelijk!
Deze cake als feestelijk traktatie voor de kinderen? Kijk bij Trakteren.

Voedingswaarde per reepje
125 kcal, 12 g koolhydraten, 7 g vet (waarvan 2 g verzadigd) en 3 g eiwit

Ga je dit recept maken? Ik vind het leuk als je me daar een berichtje over stuurt.
Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

1 comment

[…] traktatie is ook een heerlijk onderdeel voor een high-tea. Kijk bij Homemade hoe je dit recept voor volwassenen maakt […]

Laat een reactie achter