Bananencake met chocola-JessicaOnline.nl

Bananencake met chocola

 • ½ cup speltbloem
 • ¼ cup rijstolie
 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • Optioneel 10 druppels stevia
 • 1 theelepel psyllium
 • 1/2theelepel bakpoeder
 • Snufje zout

  Na het bakken nodig

 • 60 gram gesmolten pure chocola zonder suiker
 • Leuke uitsteekvormpje

Bak de bananencake 40 minuten op 170˚C graden.

Ik splits de eieren, de eiwitten sla ik luchtig in de mixer totdat er een witte, volle massa ontstaat.
De eierdooiers gaan in de blender met alle anderen ingrediënten (behalve de chocola) en dit draai ik tot een glad geheel.
Ik meng een klein beetje van het eiwitschuim door de gladde massa in de blender, gewoon roeren, niet ‘blenderen’. Daarna gaat het hele mengsel uit de blender in de mengkom bij het overige eiwitschuim, ik roer alles met een spatel rustig door elkaar. Schep niet te wild, want dan verlies je al het lucht uit het eiwitschuim en dat maakt de cake juist zo lekker luchtig.

eiwit opkloppen JessicaOnline.nl

In de cakevorm leg ik een stuk op maat geknipt bakpapier daarop giet ik het beslag.  De bananencake bak ik in 40 minuten in de oven die op 170˚Cgraden voorverward is gaar. Prik na 40 minuten met een satéprikker om te kijken of de cake van binnen gaar is. Blijft er geen nat beslag aan de prikker kleven, dan is de cake klaar. Blijft er wel nat beslag kleven aan de prikker, geef de cake dan nog 5 minuten langer in de oven en test opnieuw.

bananencake JessicaOnline.nl

Nadat ik de cake tenminste een half uur heb laten afkoelen, snijd ik hem in plakken. De chocolade die ik au-bain-marie heb gesmolten staat in een schaaltje op het aanrecht.  Ik doop de plakken voor de helft in de chocolade en leg de plakken op een bakpapier op een plank. Als ik klaar ben met alle plakken, leg ik de plank een half uurtje in de koelkast.

Voedingswaarde per plak
125 kcal, 12 g koolhydraten, 7 g vet (waarvan 2 g verzadigd) en 3 g eiwit

Deze traktatie is ook een heerlijk onderdeel voor een high-tea.
Kijk bij Homemade hoe je dit recept voor volwassenen maakt 😉

Leuk als je me laat weten hoe dit recept bij jou gelukt is!
Liefs Jessica…

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter