Kastanjes knutsels JessicaOnline.nl

Knutselen met kastanjes

-Rose-
Het is herfst! En wat begon de herfst zomerachtig dit jaar. De dagen worden nu kouder, maar ik kan me niet herinneren dat we andere jaren in de warme zon naar kastanjes hebben gezocht. De meiden waren wel wat in de war, want “hoe kon het nou dat er in de zomer al kastanjes op de grond lagen?”
Kastanjes knutsels JessicaOnline.nl

Elk jaar verzamelen we flink wat herfstschatten buiten waar we thuis een gezellig hoekje mee maken en leuke dingen van knutselen. Heerlijk, een beetje herfst in huis! De bekende spinnenwebben met een kastanje en satéprikkers, poppetjes van eikels en kastanjes. Dit jaar maakten de meisjes kastanjefamilies door het witte ‘rondje’ op de kastanje een leuk kleurtje te geven. Zodra het opgedroogd was tekenden ze er met een zwarte stift een gezichtje op. Schattig zijn ze hè?
Kastanjes knutsels JessicaOnline.nl

Omdat we nog een berg kastanjes over hadden en ik daar iets leuks en nuttigs mee wilde doen, tekende ik hier letters op met een watervaste witte stift.

Kastanjes knutsels JessicaOnline.nl

Ik gebruikte kleine letters (dus geen hoofdletters), zodat het goed aansluit op de letters die kinderen in de kleuterklas en groep 3 aanleren. Lily legde al gauw haar eigen naam op tafel en natuurlijk die van Mila. Leuk om zo woordjes te kunnen maken of om andere letterspelletjes mee te doen. Bijvoorbeeld voor in een taalhoek in de klas, maar ook voor kinderen thuis die (beginnend) lezen! Lily nam een zak vol mee naar school zodat er in de klas mee gespeeld kon worden.

Wat doen jullie met al jullie herfstschatten? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Rose

Deze herfst lekker het bos in? Rose schreef ook een leuke review over het doeboek van de Gruffalo. Er is er voor ieder seizoen één. Klik HIER om het stuk te lezen.

Sharing is caring!

Laat een reactie achter