De Nationale suiker Challenge JessicaOnline.nl Diabetes Fonds

De Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds

14 november is het Internationale Diabetesdag, een mooie aanleiding om te praten over de suiker Challenge en het minderen van onze suiker inname.  Gemiddeld krijgen Nederlanders iedere dag 1,5 tot 2 keer meer suiker binnen dan goed voor ons is en mede hierdoor heeft inmiddels de helft van volwassenen in ons land overgewicht en een verhoogde kans op diabetes type 2. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben deze vorm van diabetes en daar komen er per week 1.000 bij.

Conclusie: de gezonde keuze moet de makkelijke en vooral minder zoete keuze worden. Want al die zoete verleidingen in de schappen en verborgen suikers in pakjes en zakjes kunnen natuurlijk echt niet meer. Daarom maken we eind november massaal de gezonde keuze tijdens de Nationale Suiker Challenge.

suikervrij

Fotograaf Bart Honingh

No Sugar Challenge
Als ambassadeur van het Diabetes Fonds daag ik iedereen uit een week lang GEEN toegevoegde suikers te eten. De Nationale Suiker Challange is van 19 – 25 november, maar wat mij betreft kan je deze uitdaging iedere week van het jaar aangaan.

Pas als je dat minstens een week probeert, dringt er tot je door aan hoeveel producten suiker is toegevoegd.
Met deze kennis kan je nieuwe keuzes maken voor minder suiker in je dagelijks voedingspatroon voor de rest van je leven!

Doe je ook mee? Meld je hier aan: www.suiker-challenge.nl

De Nationale suiker Challenge JessicaOnline.nl Diabetes Fonds

De suiker challenge waarin je een week geen toegevoegde suiker eten zal ik heus niet onderschatten. Ik ben ook van dag 1 op dag 2 “cold turkey” gestopt met het eten van toegevoegde suikers, maar ik had wel een hele goede reden.
Lees op Home Sweet Home hoe en waarom dat bij mij begon.
Ook leerde ik gaande weg steeds beter de etiketten lezen en vond het op een gegeven moment een sport het zo goed mogelijk te doen.

Nu ik alweer sinds 2012 geen toegevoegde duik meer eet, moet ik zeggen dat ik ook wel heel goed word in het omzeilen van de suikers en het vinden van alternatieven. En die informatie deel ik dan weer met jullie in de rubrieken Homemade en Goedgevonden.
Inmiddels ben ik zelfs producten zonder toegevoegde suiker aan het ontwikkelen met de verschillende voedingsproducenten. Zoals de Illie Billie Ketchup van Verstegen en de Illie Billie snoepjes van Food2smile.

Als je de Suiker challenge aangaat, laat het me weten en heb je het moeilijk of vragen? Stuur me een berichtje! Met een beetje hulp gaat het jou zeker lukken!

Succes! Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

2 comments

Ik let al heel erg op suikers ivm een dochter met diabetes. Alhoewel zij van mij gewoon met alles mee mag doen.
Maar wat is nu een goed/makkelijk/praktisch alternatief voor mijn glutenvrije brood?
Ook daar zit suiker in. Wat neem ik dan beter mee naar mijn werk voor de lunch?

Hallo Ellen,

Eet je glutenvrij brood vanwege coeliakie?
Heb je dat niet dan zou ik sowieso volkoren brood gaan eten. De glutenvrij producten bevatten veel e-nummers en suiker om er nog wat van te maken. Het is erg lastig om brood te bakken zonder gluten.
Je zou het zelf kunnen proberen met phsylium als extra vezels, maar alleen als je coeliakie hebt, anders stoppen met glutenvrij!

Een schaaltje volle yoghurt met wat fruit en noten, lijnzaadjes en gepofte rijst.
Je hebt handige bekers waar je de yoghurt en fruit al in doet en dan de droge ingrediënten in de deksel zodat ze knapperig blijven.

Soep is ook lekker tussen de middag! Maar dan moet je het wel kunnen opwarmen en anders kokend heet is een thermosbeker meenemen.

Succes! Doe je mee met de challenge vanaf vandaag?

Laat een reactie achter