speltcake met vanille room - Jessicaonline.nl

Speltcake met vanilleroom

Dit zijn de ingrediënten voor speltcake:
200 gram speltmeel
200 gram kokosolie (of roomboter)
120 gram Kokosbloesemsuiker
60 gram Erytrithol
4 eieren
1/2e vanille peul
snufje zout

Dit zijn de ingrediënten voor de vanilleroom:
250 ml slagroom
125 gram mascarpone
1/2e vanille peul
Stevia druppeltjes naar smaak (±4/5)
Doosje aardbeien

Dit zijn de ingrediënten voor de zuivelvrije vanilleroom:
250 ml Amandelyoghurt (AH eigenmerk)
1/2e vanille peul
1 eetlepel icing van Green Sweet Stevia

45 minuten bakken in de heteluchtoven op 160°C

jessicaonline.nl eieren copyright Jessica Mendels

Speltcake

Om te beginnen weeg ik de kokosolie af en zet deze in de oven die staat voor te verwarmen zodat hij kan smelten.
Ik splits de eieren en klop het eiwit stijf, deze zet ik in de koelkast. De ei-gelen en overige ingrediënten van de cake gaan in mijn mixkom en klop ik door elkaar. De helft van het eiwit meng ik met het beslag, als dat goed is opgenomen schep ik heel voorzichtig de tweede helft van het eiwit door het beslag. Hierdoor krijg je een neutrale, luchtige cake en wordt het geheel met de zoete room, niet te machtig.

Bun in the oven

Het beslag van de speltcake gaat in een cakeblik en dan in de oven. Ik leg altijd een op maat geknikt bakpapiertje in het bakblik zodat ik zeker weet dat ik hem in zijn geheel uit het bakblik krijg.
Prik na 40/45 minuten met een sateprikker in de speltcake om te checken of hij van binnen ook gaar is. Blijft er nog wat vloeibaar beslag aan de prikker zitten, dan mag de cake nog even terug in de oven. Komt de prikker schoon uit de cake, dan is hij klaar.

Om je vingers bij af te likken!

De slagroom, de druppeltjes stevia en de andere helft van de vanille peul gaan in de miskom en sla ik stijf tot lobbige slagroom. Daarna sla ik op een laag tempo de mascarpone door de slagroom.
Tussendoor proeven of de room zoet genoeg is, is geen straf en wel nodig, want koken en bakken = proeven!

Wel een romige topping GEEN koemelk!

Voor de zuivelvrije vanilleroom ga je bijna hetzelfde te werk, alleen is die amandelyoghurt een stukje dunner en daarom kies ik voor de icing, die stijft het geheel gelijk een beetje op.
Eva vond het heerlijk, maar had de room graag naast haar cake in een apart bakje. Zo kon ze haar cake indopen en de room lekker oplepelen toen de cake op ws.

Versieren

Als de cake bijna afgekoeld is, snij ik er plakjes van, de room heb ik in een spuitzak en ik versier de plakjes cake met sierlijke krullen room. Daar bovenop steek ik plakjes aardbei.speltcake met vanille room - Jessicaonline.nl

Eet smakelijk!

Liefs Jessica…

P.S: Ga je deze cake maken?
Zou het heel leuk vinden als je een foto op
Facebook of Instagram met me deelt!

Kijk gerust verder bij Homemade oa voor een heerlijke zuivelvrije spelt appeltaart!

 

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter