Frisse Koolsla

Het recept voor deze koolsla is voor drie personen als lunch. Deze koolsla is ook lekker bij de barbecue.

1/2Spitskool
1 middel grote frisse appel (bijvoorbeeld Elstar)
1 kleine rode ui
15 gebrande pecannoten

Dressing
1 eet lepel Belgische mayonaise (0% suiker)
4 eetlepels volle biologische kwark (of kokosyoghurt)
1 eetlepel citroensap
2 druppeltjes vloeibaar stevia
1 mespuntje geperste of gedroogde knoflook
peper en zout naar smaak toevoegen

Als eerste maak ik de dressing van de koolsla. Dat doe ik direct in de slaschaal,
zo maak ik zo min mogelijk vaat vuil en dat vind fijn.

Koken is proeven,  dus de dressing is pas klaar als ik hem lekker vind. Misschien iets meer zuur, misschien toch iets zoeter (dat kan met een druppeltje stevia).

Dan snij ik de rode ui zo klein mogelijk en meng deze met de dressing, weer proeven.

De spitskool halveer ik door de lengte, haal de kern eruit en maak dan 3 of 4 lengte sneden. Nu snij ik zo smal mogelijke reepjes van de kool.  De sliertjes hou ik zo’n 2 cm lang.

De appel was ik eerst goed, droog heb af en snij hem dan in kleine dobbelsteentjes. De schil blijft er gewoon opzitten. Dat rode schilletje staat heel smakelijk in het geheel.

Nu meng ik alles heel goed door elkaar zodat de dressing overal zit. Pas op het laatst breek ik de pecannoten over de salade heen, hier en daar een hele staat wel lekker luxe.

Eet smakelijk!
Liefs Jessica…

Per persoon (1/3e) bevat de koolsla:
255 Kcal
17g vet waarvan 5g verzadigd vet
16 g koolhydraten waarvan 13 g suikers
7 g vezels
0,1 g zout
45 mg natrium

->>> Ook lekker bij de barbecue: Groente friet met Illie Billie Ketchup

Sharing is caring!

2 comments

Ziet er heerlijk uit, is het proberen zeker waard, neem het recept mee.
Gebruik ik het op de camping.
Dank je wel voor het recept Jessica
Hartelijke groet,
Bert de Boer

In de buitenlucht smaakt alles nóg lekkerder, goed idee dus!

Geef een reactie