Illie billie Jessica Mendels

Kinderboek;”Illie Billie is jarig”

Om voedselallergie en ‘anders eten’ makkelijker bespreekbaar te kunnen maken, ben ik aan het schrijven geslagen. In het voorjaar van 2018 is mijn eerste kinderboek; ‘Illie Billie is jarig’ verschenen. In het boek maken kinderen op een speelse manier kennis met het kevertje Illie Billie, die geen suiker mag eten en haar vriendjes die  bijna allemaal een voedselallergie hebben.

De figuurtjes met een voedselallergie worden gebruikt als keurmerk. Zo kunnen kinderen met een voedselallergie zichzelf identificeren met één van de karakters. Ze zien in één oogopslag welke producten zij WEL mogen eten.
Alle vriendjes staan voor ‘vrij van geraffineerde suiker’. Dat is de kernwaarde van Illie Billie.

In het voorjaar van 2021 verschijnt het tweede boek van Illie Billie, hou de kanalen in de gaten!

 

In deze video lees ik mijn boek voor aan Luan en Lucilla Bellinga:

Kijk op www.illiebillie.nl voor leuke kleurplaten en de verkooppunten.

 

Sharing is caring!

1 comment

[…] zelf, bestuderen ze alle etiketten en praten ze erover met elkaar. Met het luchtige, vrolijke boek Illie Billie is jarig maakt Jessica Mendels deze soms ingewikkelde materie toegankelijk en bespreekbaar voor alle jonge […]

Laat een reactie achter