JessicaOnline.nl Churros

Churros zonder melk tarwe en suiker

JessicaOnline.nl Churros
Het is woensdagmiddag en Eva heeft na de lunch en een gezond volkorenkoekje nog steeds trek.
Ze mijmert met haar vriendin over die keer dat ook hun andere vriendin erbij was en ik pannenkoeken voor ze had gebakken. Nou bakken wij thuis voor het ontbijt altijd pannenkoeken (zie het recept hier) en om nou twee keer per dag aan de pannenkoeken te gaan vind ik ook zo eentonig.
Dus bedacht Eva dat die zoete, lange soort patatten lekker zouden zijn; Churros.
Nou had Paul die wel eens gemaakt, maar ik had ze nog nooit gemaakt. Dus ik deed wat onderzoek op google naar het originele recept en bedacht er een versie op die wij allemaal mochten. Best een uitdaging zonder:
-Tarwe
-Zuivel en
-Geraffineerde suiker
Maar de dames hebben de churros goed gekeurd en ik heb er zelf ook van gesmuld!

JessicaOnline.nl Churros

Deze ingredi├źnten hebben we nodig voor onze Churros:

150 ml Havermelk Oatly
50 gram Vegan boter van FloraPlant
25 gram Arenga palmsuiker (kokosbloesemsuiker)
1/2e theelepel zout
1 theelepel kaneel
125 gram Speltbloem

2 eieren

5 eetlepels erytrithol
2 eetlepels kaneel

Olie om te frituren
Spuitzak

Breng de havermelk met de boter, het zout en de kaneel al roerend aan de kook, voeg in 1x de speltbloem toe terwijl je roert. Blijf op een laag vuurtje de brei roeren en mengen totdat hij lekker dik wordt (zo gaar je de bloem). Zet het vuur uit en roer er een ei doorheen, als het ei helemaal is opgenomen, voeg je nog een ei toe en roer deze ook weer totdat hij helemaal opgenomen is.

Dit dikke, plakkerige mengsel gaat in je spuitzak.
Als je frituurvet 180 graden is, spuit je een paar mooie slingers in de olie. Zorg dat je olie niet te heet wordt, dan verbranden ze.
Na een seconde of 20 draai je de churros om met je spatel of zeefschep. Als de andere kant ook bruin is, mogen ze eruit.

Zorg dat je een diepbord klaar hebt staan met de eritrythol en kaneel erin, hier leg je de uitgelekte churros en en zorgt dat de zoete korrels aan beide kanten komen te zitten.

Serveren met chocolademelk maakt het tot een waar feestje, maar zonder is het ook al een geweldige traktatie!
Ga je ze maken? Laat me vooral weten hoe ze gelukt zijn!
Liefs Jessica…

Sharing is caring!

Geef een reactie