Speltpannenkoeken – Vereenvoudigd recept!

Dit zijn de ingrediënten voor zo’n 8-10 speltpannenkoeken:
200 gram volkoren speltmeel

500 ml havermelk (mijn voorkeur: ‘Oatly’)
3 middelgrote vrije uitloop eieren
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 theelepel kaneel (als je ervan houdt)
1/2e theelepel zout

Koolzaad- of rijstolie om in te bakken

Het ontbijt in huize Mendels-Bom is al drie jaar lang steevast speltpannenkoeken voor onze kinderen.
Door de jaren heen hebben we het recept steeds gezonder, beter en nu ook makkelijker gemaakt.
We zijn inmiddels tot een recept van slechts 6 ingrediënten gekomen en omdat ik het jullie graag makkelijk
wil maken om voor gezond gezond te kiezen, deel ik nu het vereenvoudigde recept van mijn “Beroemde” speltpannenkoeken!

De koekenpan staat al minstens een minuut op hoog vuur voordat de olie erin gaat.
Doordat de pan loeiheet is plakt het beslag niet aan de pan. Ik ben niet te zuinig met olie, ik schenk wat olie
in het midden van de pan én helemaal rondom langs de rand, daarna schenk ik meteen het beslag in het midden,
wacht 3 seconden en verdeel dan het beslag over de hele pan.
Door de olie langs de rand ontstaat er een knapperig randje en dat vind ik zo lekker!

Als het beslag verdeeld is zet ik het vuur na 10 seconden lager. Zodra het beslag ‘droog’ is, draai ik de pannenkoek
om en bak deze kant ook nog 1,5 a 2 minuten op een half hoog vuur.

Op de pannenkoek krijgen de meiden een klein beetje ahornsiroop, palmsuiker of icing van GreensweetStevia.

Eet smakelijk!

Het beslag is in een afgesloten pot of fles in de koelkast tot 5 dagen houdbaar.

Sharing is caring!

1 comment

[…] haar eerste verjaardag at ze wel brood, pannenkoeken, hartige taartjes, loempiaatjes en pasteitjes. Daar verstopte wij dan haar groente in, maar […]

Geef een reactie