Spelt poffertjes suikervrij zuivelvrij

Speltpoffertjes zonder zuivel

Voor ongeveer 150 poffertjes heb je deze ingrediënten nodig:
500 gram havermelk (ik gebruik Oatly)
200 gram speltbloem
3 eieren
Snufje zout
half theelepeltje bakpoeder

Olie om in de bakken en een klontje boter (vegan), poedersuiker zonder suiker zoals de icing van GreenSweet Stevia en een poffertjespan.

De eerste zaterdag van een schoolvakantie luiden we eigenlijk traditioneel de vakantie in met een extra lekker ontbijtje. En als ik degene ben die daarvoor verantwoordelijk is, dan zijn dat poffertjes!

Omdat onze kinderen al iedere ochtend pannenkoeken als ontbijt krijgen (klik hier voor het recept), zijn poffertjes de feestelijke variant voor ons.

Net als voor de pannenkoeken gebruiken we een shakefles.  Ik zet de shakefles op de weegschaal en om geen klontjes te krijgen pas ik deze volgorde toe:
500 gram havermelk
zout, bakpoeder
200 gram speltbloem
SCHUDDEN
3 eieren
SCHUDDEN

De pan staat op het vuur en moet flink heet zijn, dan doe ik wat olie (rijst- of druivenpitolie) in de kuiltjes en met een hitte bestendige kwast verdeel ik de olie over alle kuiltjes.
Dan snel het beslag er achteraan. Zodra het beslag in alle kuiltjes zit, gaat het vuur van hoog naar half hoog.
Als alle poffertjes bijna ‘droog’ zijn, keer ik ze met een vork en lepel om.

Voor mijn dochters gaat er geen boter op. De een heeft een koemelk allergie en de ander lust het niet, maar ik hou er wél van! En dan de “suikervrije poedersuiker” er ruimschoots overheen!

mmmmmm eet smakelijk!
Liefs Jessica…

 

Sharing is caring!

Laat een reactie achter