Lolo's bites - JessicaOnline.nl

Tussendoortjes zonder melk, tarwe en geraffineerde suikers

In de missie om onze kinderen gezellig en gezond op te laten groeien, met af en toe ook een lekker tussendoortje, kom je regelmatig andere moeders met een missie tegen. Dat is zo fijn en samen staan we sterk!
Zo ben ik al een tijdje fan van De Kleine Keuken en regelmatig bij hen over de vloer. Zo weet ik bijvoorbeeld dat zij zich heel hard hebben gemaakt om tussen de “gewone” koek en snoeperijen te komen liggen in het schap ipv in het babyschap met al hun producten.

Ik vind het zo tof om tijdens het boodschappen doen te zien dat dat inmiddels goed begint te lukken!

Waarom is dat dan zo belangrijk?
Stel je hebt een kleuter en een kindje in groep 4, dan kom je eigenlijk niet meer bij het babyschap. Dan zou je zomaar heel goede en lekkere tussendoortjes kunnen missen. Een koekje dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 maanden is ook heel geschikt en lekker voor jouw kinderen en als dat dan in het babyschap ligt, dan mis je die dus.

Nieuw product
Zo ontdekte ik deze week een -voor mij- nieuw merk met twee leuke en lekkere tussendoortjes in het “gewone” koekschap. Lolo’s Appel Sterren en Lolo’s Sjoko knabbels.
Natuurlijk van beiden smaken een pakje gekocht en uitgebreid getest.

Appel Sterren
De sterren zijn super knapperig, hard en niet zo poreus, maar wel licht van binnen (lastig :-P).
In mijn beleving proefde ik iets van kaneel, maar dat zit er helemaal niet in. Dat was puur de associatie door appel, zoet en knapperigheid. Lekker en favoriet van mij en Eva.

Sjoko knabbels
Deze balletjes doen me denken aan de chocopoffs die je in je melk doet voor het ontbijt. Ilse dacht ook dat het iets voor in de yoghurt was. Deze smaak verraste mij wat minder omdat de structuur wel veel wordt gebruikt in de ontbijt- en baby/kinder knabbel producten zoals we die ook van Love my veggies kennen bijvoorbeeld en het precies smaakte en voelde zoals ik had verwacht. Een lekker luchtige chocolade knabbeltje en de favoriet van Ilse.

Lolo's knabbels JessicaOnline.nl ingredienten

Suikers
Ik vind de claim “0% toegevoegde suikers” niet terecht als je tweede ingrediënt “geconcentreerd dadelsap” is en het geen dadelkoek betreft. Het zou eerder moeten zijn “zonder geraffineerde suikers”. Dadelsap is heel zoet/hoog in suiker en we hebben het hier over een ingedikte versie, geconcentreerd, dus nog hoger in suiker.
Ondanks de niet helemaal terechte claim volgens deze kritische/diabetische moeder met een missie, ben ik wel enthousiast over deze twee producten. En krijgt het zeker mijn GoedGevonden claim, want geen geraffineerde suikers en volkoren melen gebruikt.

Een zakje Appelsterren (20 gram) bevat 3,4 gram suiker. Dat zijn suikers uit de dadel- en appelsap en uit het meel.

Een zakje Sjoko knabbels (20 gram) bevat 3,6 gram suiker. Dat zijn suikers uit de dadelsap, de cacou en uit het meel.

Geen tarwe en zuivel
Extra blij word ik van het feit dat er geen zuivel in zit en er volkoren haver- en speltmeel gebruikt wordt, daarmee is het dus zuivel- en tarwevrij en kunnen Eva en ik deze tussendoortjes ook eten! 🙂

Lieve dames van Jojo’s Bites…. Ga zo door!
Liefs Jessica…

 

PS: De producten zijn te koop bij De Albert Heijn.

Sharing is caring!

Laat een reactie achter