“Wij gaan door zonder suiker!” The Hummeltjes – SuikerChallenge #4

“Wij gaan door zonder suiker!” The Hummeltjes – SuikerChallenge #4

De Hummeltjes gaan de uitdaging aan om een week lang geen toegevoegde suikers te eten.
Jessica gaat bij hen langs om ze omweg te helpen en laat ze kennismaken met haar eigen favorieten producten van Green Sweet Stevia en Verstegen.
De Hummeltjes besluiten zelfs door te gaan! Na een week zonder suiker te hebben ervaren hoe het is, zijn ze nog altijd enthousiast.

Kinderboeken voorlezen? Jessica leest voor: https://youtu.be/2a0scQX2B4s De volledige weekvlog van

De Hummeltjes:
Vlog 1 van de suikerchallenge: https://youtu.be/KTxG_UFvyj8
Vlog 2 van de suikerchallenge: https://youtu.be/fJTiOFHeNVw
Vlog 3 van de suikerchallenge: https://youtu.be/euOIdmBDdds
Vlog 4 van de suikerchallenge: https://youtu.be/x9o7C3jlkdk

Het uitgeschreven recept van de koekjes staat op: https://youtu.be/exN76uYM4NM https://jessicaonline.nl/2018/04/16/k…

YouTube-Kanaal De Hummeltjes: https://www.youtube.com/channel/UCPDQ…

Om bewust te worden van de hoeveelheid, onnodig toegevoegde suikers die je iedere dag binnen krijgt is de suiker challenge in het leven geroepen. Een week lang GEEN toegevoegde suikers eten en drinken geeft goed inzicht in hoe het anders kan. Jessica daagt youtubers uit de suiker challenge aan te gaan. Zij zal op dag 1 langskomen om alles uit te leggen, informatie te geven, de koel- en voorraadkast checken en ze staat klaar voor alle vragen over het onderwerp. Deze video werd mede mogelijk gemaakt door Illie Billie en Verstegen.

Posted by Jessica Mendels in Geen categorie, 0 comments
Geen koelkast geheimen meer met De Bellinga’s – SuikerChallenge #3

Geen koelkast geheimen meer met De Bellinga’s – SuikerChallenge #3

De Bellinga’s komen alles te weten over zoetstoffen, alternatieven voor suiker en heerlijke producten van Green Sweet Stevia en FruitFunk.

De Bellinga’s dansen nog even lekker op Illie Billie muziek voordat Jessica Mendels de populairste familie vloggers van Nederland weer verlaat.

Het hele boekje van Illie Billie zien? Jessica leest voor: https://youtu.be/2a0scQX2B4s
Het hele filmpje van de traktatie maken zie? https://youtu.be/lmcdNGjPwkk
Het uitgeschreven recept staat op: https://jessicaonline.nl/2018/02/15/v…
YouTube-Kanaal De Bellinga’s: http://FamilieVloggers.nl
Heeft Fara een suikerverslaving? https://www.youtube.com/watch?v=GLGjQ…
ONGEZOND VS GEZOND SNOEP CHALLENGE met Jessica Mendels | Lucilla Bellinga #86 https://www.youtube.com/watch?v=5y-8E…

Om bewust te worden van de hoeveelheid, onnodig toegevoegde suikers die je iedere dag binnen krijgt is de suiker challenge in het leven geroepen. Een week lang GEEN toegevoegde suikers eten en drinken geeft goed inzicht in hoe het anders kan. Jessica daagt youtubers uit de suiker challenge aan te gaan. Zij zal op dag 1 langskomen om alles uit te leggen, informatie te geven, de koel- en voorraadkast checken en ze staat klaar voor alle vragen over het onderwerp. Deze video werd mede mogelijk gemaakt door Illie Billie en Verstegen.

Posted by Jessica Mendels in Geen categorie, Suikerchallenge, 0 comments
De strijdt tegen cola met Glenn Eilbracht! – SuikerChallenge #2

De strijdt tegen cola met Glenn Eilbracht! – SuikerChallenge #2

Glenn Eilbracht gaat de strijd aan tegen cola in de tweede aflevering van “De Nationale suiker challenge”! Benieuwd of hij van zijn colaverslaving is afgekomen? YouTube-Kanaal Glennster: https://www.youtube.com/channel/UCozs… Eerste weekvlog van Glenn tijdens de suikerchallenge: https://youtu.be/ShtrkGY-g6M Om bewust te worden van de hoeveelheid, onnodig toegevoegde suikers die je iedere dag binnen krijgt is de suiker challenge in het leven geroepen. Een week lang GEEN toegevoegde suikers eten en drinken geeft goed inzicht in hoe het anders kan. Jessica daagt youtubers uit de suiker challenge aan te gaan. Zij zal op dag 1 langskomen om alles uit te leggen, informatie te geven, de koel- en voorraadkast checken en ze staat klaar voor alle vragen over het onderwerp. Deze video werd mede mogelijk gemaakt door Illie Billie en Verstegen.

Posted by Jessica Mendels in Suikerchallenge, 0 comments
Een Week Zonder Suiker met Nicky Opheij! – #SuikerChallenge

Een Week Zonder Suiker met Nicky Opheij! – #SuikerChallenge

https://youtu.be/gI_e_gVVG_U

Om bewust te worden van de hoeveelheid, onnodig toegevoegde suikers die je iedere dag binnen krijgt is de suiker challenge in het leven geroepen. Een week lang GEEN toegevoegde suikers eten en drinken geeft goed inzicht in hoe het anders kan. Jessica daagt youtubers uit de suiker challenge aan te gaan. Zij zal op dag 1 langskomen om alles uit te leggen, informatie te geven, de koel- en voorraadkast checken en ze staat klaar voor alle vragen over het onderwerp.

Posted by Jessica Mendels in Suikerchallenge, 0 comments
Frisse Koolsla

Frisse Koolsla

Het recept voor deze koolsla is voor drie personen als lunch. Deze koolsla is ook lekker bij de barbecue.

1/2Spitskool
1 middel grote frisse appel (bijvoorbeeld Elstar)
1 kleine rode ui
15 gebrande pecannoten

Dressing
1 eet lepel Belgische mayonaise (0% suiker)
4 eetlepels volle biologische kwark (of kokosyoghurt)
1 eetlepel citroensap
2 druppeltjes vloeibaar stevia
1 mespuntje geperste of gedroogde knoflook
peper en zout naar smaak toevoegen

Als eerste maak ik de dressing van de koolsla. Dat doe ik direct in de slaschaal,
zo maak ik zo min mogelijk vaat vuil en dat vind fijn.

Koken is proeven,  dus de dressing is pas klaar als ik hem lekker vind. Misschien iets meer zuur, misschien toch iets zoeter (dat kan met een druppeltje stevia).

Dan snij ik de rode ui zo klein mogelijk en meng deze met de dressing, weer proeven.

De spitskool halveer ik door de lengte, haal de kern eruit en maak dan 3 of 4 lengte sneden. Nu snij ik zo smal mogelijke reepjes van de kool.  De sliertjes hou ik zo’n 2 cm lang.

De appel was ik eerst goed, droog heb af en snij hem dan in kleine dobbelsteentjes. De schil blijft er gewoon opzitten. Dat rode schilletje staat heel smakelijk in het geheel.

Nu meng ik alles heel goed door elkaar zodat de dressing overal zit. Pas op het laatst breek ik de pecannoten over de salade heen, hier en daar een hele staat wel lekker luxe.

Eet smakelijk!
Liefs Jessica…

Per persoon (1/3e) bevat de koolsla:
255 Kcal
17g vet waarvan 5g verzadigd vet
16 g koolhydraten waarvan 13 g suikers
7 g vezels
0,1 g zout
45 mg natrium

->>> Ook lekker bij de barbecue: Groente friet met Illie Billie Ketchup

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 2 comments
Fijne badcape winnen

Fijne badcape winnen

Hoe fijn als mama na het surfen, zwemmen of als je uit de douche komt klaarstaat met zo’n geweldige badcape?!
Ze zijn super zacht en absorberen het water direct. Je kindje kan de handen in de handjes of vleugels van de badcape schuiven en zo zichzelf ‘droogknuffelen’. Natuurlijk helpen wij daar graag bij en gaan nog even met de staart van de eenhoorn of leeuw tussen de tenen door ;-).

De hele maand Juni zijn deze badcapes de MUSTHAVE van de maand bij Babiloe Kids  en krijg je 10% korting. Om dat te vieren mag ik er ook een weggeven!

Babiloe Kids Badcape winnen JessicaOnline.nl
Wat moet je doen om een badcape naar keus te winnen?

Volg Babiloe Kids en Jessica Mendels op Instagram en laat onder dit artikel of onder de post over de winactie op de tijdlint van Jessica Mendels weten welke badcape je graag zou willen winnen.

Voor extra winkans Like je JessicaOnline.nl en Babiloe Kids op Facebook of tag je een paar vrienden in je reactie op Instagram. Babiloe Kids Badcape winnen JessicaOnline.nl

Je kan meedoen t/m 15 juni, de winnaar krijgt een badcape naar keus thuis gestuurd. Niet gewonnen? Dan heb je nog twee weken de tijd om te profiteren van de 10% korting op je bestelling!

Posted by Jessica Mendels in Goedgevonden non-food, 6 comments
Ode aan het surfen en een fijne badcape

Ode aan het surfen en een fijne badcape

Als je kinderen leert surfen, geef je ze een cadeau voor de rest van hun leven.

Ilse is een echte waterrat, ze kan geen genoeg krijgen van het zwembad en heeft er ook de juiste motoriek voor. Ze is de meeste tijd handiger in het water dan op het droge.
Nog voor haar 5e verjaardag ging ze op zwemles en binnen het jaar had ze haar A-diploma. Een paar maanden later had ze haar B-diploma en dat vonden we genoeg.

Natuurlijk moeten kinderen de zwemtechniek wel blijven oefenen, want anders zijn die diploma’s niets waard. Aangezien we in Den Haag op 10 minuten fietsen van het strand wonen, vonden we surfen een betere keus dan in het zwembad blijven hangen voor het C-diploma.

Als je kinderen op jonge leeftijd kan leren surfen en ze beleven daar plezier aan, geef je ze een cadeau voor de rest van hun leven. Als je kan surfen, kan je altijd gratis ontstressen en sporten in de natuur. Vergelijkbaar met skiën. Ik zou willen dat ik het al kon 🙂Surfen JessicaOnline.nl

Ilse heeft nu een paar lessen gehad en mijn enthousiasme groeit met ieder les die ze krijgt. En niet alleen omdat de rest van het gezin op het strand ‘moet’ wachten terwijl haar les bezig is.
Ik denk dat de ‘surfmentaliteit’ en de ‘relaxedheid’ die er omheen hangt besmettelijk is 😉

Van de week ging Ilse weer surfen en ze was niet in haar hum, niets lukte, iedereen was onaardig en niets was leuk. Maar zodra ze haar surfleraar zag en de les begon, sloeg haar humeur om.
Zodra haar teen het water raakte verscheen er een lach op haar gezicht die reikte van oor tot oor.
Ik stond aan de kustlijn en zag hoe meester Mike (een echte surfdude met blond haar en gebruinde huid van een jaar of 28) haar een zetje gaf om de golf op het juiste moment te berijden.
Ilse peddelde, ging op haar knie zitten en ging staan! Ik zag hoe ze van meester Mike weg surfde richting het strand waar ik stond. En meester Mike was net zo blij en trots als ik! Met zijn vuisten gebald in de lucht juichen, gevolgd door joelend applaus volde hij de surfmoves van mijn dochter.

Surfen JessicaOnline.nl
Op dat moment voelde ik me zo blij en bedacht me hoe goed het zou zijn als alle kinderen zouden leren surfen van (een) meester Mike of van meester Bas. Hoe fijn het voor een kind is om in de zee te mogen sporten en aangemoedigd te worden door een leuke, jonge meester die zeer easy going is.
Onze kinderen worden toch voornamelijk onderwezen door vrouwen. Ik ben zelf een vrouw en heb ook een aantal jaar voor de klas gestaan, dus ik vind dat ik dit mag schrijven. Deze surfmeesters kunnen onze kinderen toch echt een hoop leren wat wij niet kunnen. En dan heb ik het niet alleen over surfen. Het is ECHT een andere manier van communiceren, een andere levenshouding en instelling.
And I LOVE it!

Surfen JessicaOnline.nl

Surfen JessicaOnline.nl

 

 

 

 

 

De rest van de dag was mijn Ilsje een heel blij meisje die om niets zeurde en voor wie alles lukte. Ode aan surfen en ode aan de surfmeester!

 

Deze gave badcape winnen? Kijk bij Goedgevonden non food.

Babiloe Kids Badcape winnen JessicaOnline.nl

 

Posted by Jessica Mendels in De hort op, Goedgevonden non-food, 0 comments
Speltcake met vanilleroom

Speltcake met vanilleroom

Dit zijn de ingrediënten voor speltcake:
200 gram speltmeel
200 gram kokosolie (of roomboter)
120 gram Kokosbloesemsuiker
60 gram Erytrithol
4 eieren
1/2e vanille peul
snufje zout

Dit zijn de ingrediënten voor de vanilleroom:
250 ml slagroom
125 gram mascarpone
1/2e vanille peul
Stevia druppeltjes naar smaak (±4/5)
Doosje aardbeien

Dit zijn de ingrediënten voor de zuivelvrije vanilleroom:
250 ml Amandelyoghurt (AH eigenmerk)
1/2e vanille peul
1 eetlepel icing van Green Sweet Stevia

45 minuten bakken in de heteluchtoven op 160°C

jessicaonline.nl eieren copyright Jessica Mendels

Speltcake

Om te beginnen weeg ik de kokosolie af en zet deze in de oven die staat voor te verwarmen zodat hij kan smelten.
Ik splits de eieren en klop het eiwit stijf, deze zet ik in de koelkast. De ei-gelen en overige ingrediënten van de cake gaan in mijn mixkom en klop ik door elkaar. De helft van het eiwit meng ik met het beslag, als dat goed is opgenomen schep ik heel voorzichtig de tweede helft van het eiwit door het beslag. Hierdoor krijg je een neutrale, luchtige cake en wordt het geheel met de zoete room, niet te machtig.

Bun in the oven

Het beslag van de speltcake gaat in een cakeblik en dan in de oven. Ik leg altijd een op maat geknikt bakpapiertje in het bakblik zodat ik zeker weet dat ik hem in zijn geheel uit het bakblik krijg.
Prik na 40/45 minuten met een sateprikker in de speltcake om te checken of hij van binnen ook gaar is. Blijft er nog wat vloeibaar beslag aan de prikker zitten, dan mag de cake nog even terug in de oven. Komt de prikker schoon uit de cake, dan is hij klaar.

Om je vingers bij af te likken!

De slagroom, de druppeltjes stevia en de andere helft van de vanille peul gaan in de miskom en sla ik stijf tot lobbige slagroom. Daarna sla ik op een laag tempo de mascarpone door de slagroom.
Tussendoor proeven of de room zoet genoeg is, is geen straf en wel nodig, want koken en bakken = proeven!

Wel een romige topping GEEN koemelk!

Voor de zuivelvrije vanilleroom ga je bijna hetzelfde te werk, alleen is die amandelyoghurt een stukje dunner en daarom kies ik voor de icing, die stijft het geheel gelijk een beetje op.
Eva vond het heerlijk, maar had de room graag naast haar cake in een apart bakje. Zo kon ze haar cake indopen en de room lekker oplepelen toen de cake op ws.

Versieren

Als de cake bijna afgekoeld is, snij ik er plakjes van, de room heb ik in een spuitzak en ik versier de plakjes cake met sierlijke krullen room. Daar bovenop steek ik plakjes aardbei.speltcake met vanille room - Jessicaonline.nl

Eet smakelijk!

Liefs Jessica…

P.S: Ga je deze cake maken?
Zou het heel leuk vinden als je een foto op
Facebook of Instagram met me deelt!

Kijk gerust verder bij Homemade oa voor een heerlijke zuivelvrije spelt appeltaart!

 

 

Posted by Jessica Mendels in Geen categorie, Homemade, 0 comments
Wereld Gezondheidsdag

Wereld Gezondheidsdag

Als het je missie is om de kinderen (in de Benelux) van nu en de toekomst gezonder te laten opgroeien. En je de opvoeders daarbij probeert te helpen door hen te informeren en inspireren. Door een keurmerk en producten op de markt te brengen om het hen makkelijker te maken…
Dan kan je Wereld Gezondheidsdag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En met “je” bedoel ik natuurlijk “ik”.

7 April is het Wereld Gezondheidsdag, dat dwingt me na te denken wat “Gezondheid” voor mij betekent.

Mijn hoofd gaat meteen met hoge snelheid 1001 verschillende kanten op, maar als ik even rustig adem haal en met een kop gemberthee achter mijn toetsenbord ga zitten kom ik tot de kern van wat “Gezondheid” bij mij oproept.

 en fotograaf Laura Oldenbroek voor JessicaOnline.nl

Fotograaf: Laura Oldenbroek

Alles doen wat binnen mijn mogelijkheid ligt op ze gezond te laten opgroeien.

Zodra je bedenkt dat je graag zwanger zou willen worden, lees je al snel dat je foliumzuur moet gaan slikken. De verantwoordelijkheid voor de gezondheid van je kindje ligt dus al vóórdat de conceptie zelfs heeft plaats gevonden!
Niet roken en geen alcohol drinken voor het zwanger worden is aan te raden en tijdens de zwangerschap een must!
Dan zijn er nog voedingsvoorschriften voor zwangere vrouwen met betrekking tot rauwmelkse kazen, rauw vlees en rauwe vis.

Mijn zwangerschap werd een keerpunt op het gebied van voeding, doordat ik gediagnostiseerd werd met Diabetes (lees meer).
Ik las al heel veel over zwanger zijn, het geven van borstvoeding, de voordelen daarvan voor de gezondheid van moeder en kind. De hechtingsfase en ook alvast over de eerste hapjes. Maar doordat ik aan de insuline moest, werd het voor mij noodzakelijk me nóg meer te verdiepen in voeding met de focus op koolhydraten en suikers.

Borstvoeding

Ik was vastberaden de borstvoeding te doen laten slagen, dat dat een echte uitdaging zou worden had niemand mij verteld. Ilse dronk meteen goed, dat neemt niet weg dat de eerste 10 dagen toch echt mijn volledige toewijding vroegen. Vaak aanleggen daarnaast kolven om de productie echt op gang te krijgen en best wel afzien omdat al die activiteit aan je borsten heel veel pijn doet.

Na tien dagen trok de pijn weg, was de productie op gang gekomen en liep het geven van borstvoeding goed.
Tijdens de zwangerschap had ik me bedacht dat ik zeker 3 maanden zou willen voeden, rond de drie maanden werd dat een half jaar en omdat het zo goed liep en je door krijgt dat het niet alleen belangrijke voeding is, maar ook voor je kindje veel rust geeft, schoof mijn wens-grens steeds een beetje op. (interview met MELKpunt)

Toen Ilse 6 maanden werd, lieten we haar kennismaken met groente. We besloten heel bewust om de eerste weken alleen maar gekookte groente aan te bieden en niet te beginnen met de lekkere, zoete smaken van fruit.

Ik had gelezen over de Rapley methode, dat sprak me enorm aan en het werkte! Mijn blije baby zat trappelend met twee stronkjes gekookte broccoli in haar mollige vuistjes en at ze op. Ook de worteltjes en gebakken of gekookte courgette maakte onze baby iedere avond weer helemaal blij. Onze baby werd een dreumes, de dreumes een peuter en nu is ze een schoolgaand kind van 6 die ALLES lust!
Credits voor onze aanpak, zou je denken…?

COPYRIGHT Jessica Mendels en fotograaf Laura Oldenbroek voor JessicaOnline.nl

fotograaf: Laura Oldenbroek

“Dan word je voor de tweede keer moeder en denk je het wel te weten”

Dat is dus in ons geval totaal niet waar! Eva werd geboren en dronk niet gelijk aan de borst, de eerste dagen, wat zeg ik, de eerste weken stonden in het teken van leren drinken uit de borst. Na 10 dagen ging ik in de nacht de afkolfde melk in een flesje geven, dat ging goed. Ik kreeg iets meer rust dat ze in ieder geval melk binnen kreeg, want aan de productie lag het niet.
En met de speciale S-baby-fles kon ik in de nacht met een half oog dicht haar voeding geven zonder dat ik bang was dat ze veel lucht binnen zou krijgen.

Op een gegeven moment gaf ik alle voedingen afgekolfde melk via een flesje. Op momenten dat ik alleen met eva was, oefenden we het drinken aan de borst en pas met 12 weken, na het klieven van haar tong- en lipriempje, lukte het Eva om rechtstreeks uit de borst te drinken. De aanhouder wint! Ik vond echt dat ik een medaille verdiende voor mijn volharding!

Kokhalzen bij de kleinste kruimel

Alle complimenten van vrienden dat “ons kind, Ilse’ zo geweldig at en dat dat door onze aanpak kwam, viel als een kaartenhuis in duigen. We begonnen even gemotiveerd aan het introduceren van vast voedsel bij Eva.
Bij de minste kruimel moest ze al kokhalzen! Groente en fruit moesten zo glad gepureerd zijn dat je het verschil tussen de ene groene groente of de andere groene groente slechts in de verte met je neus kon herkennen.

Na haar eerste verjaardag at ze wel brood, pannenkoekenhartige taartjes, loempiaatjes en pasteitjes. Daar verstopte wij dan haar groente in, maar herkenbaar groente, pastasaus of soep bleven een berg waar eva tegenop zag.

Inmiddels is ze drie en een half en komen er iedere dag nieuwe groentes en gerechten bij op haar menu, maar we moeten nog steeds heel veel fantasie en al ons pedagogisch en didactisch vermogen tevoorschijn halen. IEDERE AVOND.

Altijd nadenken over eten en snackjes

We stoppen dus veel tijd en energie in het laten eten van Eva. Maar los van haar moeilijke eten, koemelk-eiwit-allergie en de Diabetes (MODY II) van Ilse zal iedere ouder wel herkennen dat je een hoop moet plannen zodra je kinderen hebt.
Je moet voldoende luiers, doekjes, reserve kleding en een cremetje in je luiertas doen, maar zorg vooral ook voor gezonde snackjes en eten!

Ik heb mezelf aangeleerd om tijdens/na het ontbijt meteen de fruithap en de boterham van de meiden te maken. Ilse krijgt het mee naar school en waar Eva het eet, wisselt per dag.

Soms loopt de dag ineens anders dan gepland of blijf je ergens hangen. De geruststelling dat je dan voldoende en gezond eten bij je hebt, geeft veel rust. En zo kan je ook situaties ondervangen waarin je anders naar een ongezond en makkelijk verkrijgbare snack gaat grijpen.

Je kinderen zolang mogelijk hun pure smaak laten behouden is een heel mooi geschenk dat je ze kan geven. Hoe eerder ze wennen aan de zoete smaak van geproduceerd voedsel met veel geraffineerde suiker, hoe meer ze er naar verlangen en hoe lastiger het is om dat tot het minimum te beperken.

Eind aan breien

Ik merk dat het een heel lang stuk wordt, omdat ik veel te vertellen heb over het onderwerp en het me zo aan het hart gaat.

Gezondheid reikt natuurlijk veel verder dan voeding alleen, ik haalde de “hechtingsfase” al even aan. En dan heb je nog bewegen, spelen, lezen, veiligheid in en om het huis, verkeer, schoenen en kleding etc etc….

Winactie

Ik rond hem nu af, want ik wil jullie attenderen op een gave winactie!
Winactie Illie Billie en Difrax
Aankomende zondag is het Wereldgezondheidsdag 🍎🍋 en daarom kunnen jij en je kindje nu dit toffe pakket winnen, vol met Difrax en Illie Billie producten!
Wat moet je daarvoor doen?

Volg ons @difrax_babyproducten en @illiebillienl op Instagram en laat een leuke reactie achter. Tag een papa of mama die ook kans op dit pakketje zou moeten maken!

Dit zit er in het pakket: het boek “Illie Billie is jarig”, de Illie Billie Sweet Chili van Verstegen, de Illie Billie single van Tim Akkerman, stickers, plaktattoo, snoepjes #zondertoegevoegdesuikers, een handige rietjesbeker, meeneembakje en besteksetje van Difrax! WOW!!!

Reageren kan tot en met de Wereldgezondheidsdag zelf en op maandag 8 april maken we de winnaars bekend!

 

 

 

 

Posted by Jessica Mendels in Geen categorie, Weetjes, 0 comments
Traktatie in Zee-thema

Traktatie in Zee-thema

Van het weekend waren we op de ‘Zeevende’ verjaardag van ons neefje Karel en kregen de meiden deze traktatie.
De moeder van Karel,  Wendy geeft altijd hele fijne feestjes binnen een thema.
Het thema voor zijn feest was ZEE, om aandacht te vragen (of geven) aan de zee,
de oceaan, 
de plastic soup…
Minder single use plastic, meer herbruikbare artikelen, meer recyclen…
Het werd een klein feest, maar met een grote boodschap

Wendy verzint binnen het thema leuke knutselen, spelletjes, activiteiten, versiering en natuurlijk ook traktaties.
Om te trakteren op school maakte de mama van Karel deze puntzakjes van blauw katoen, met een licht blauw golfje van lint erop gestikt. De puntzakjes werden gevuld met reepjes rauwkost en de puntzakjes werden later door Eva met schatten uit de tuin en Ilse maakte er een puntmuts van voor een van haar poppen.

Wil je zien wat Wendy nog meer binnen het thema bedacht? Volg haar op instagram!

trakteren JessicaOnline.nl- Wendy de Boer

Hier op de site staat ook een Vaiana traktatie die goed binnen dit thema past.

Heb jij ook een geweldige traktatie gemaakt? Mail me, dan voegen we hem toe aan deze rubriek!
Liefs Jessica…

Posted by Jessica Mendels in Trakteren, 0 comments