Geen snoep trakteren op de crèche

Geen snoep trakteren op de crèche

Nahani, de mama van Luz moest voor het eerst een traktatie verzinnen omdat haar dochtertje 1 werd en dus voor de aller eerste keer mocht trachten op de crèche.
“Wat kan ik nou bedenken dat iedereen mag en waar iedereen wat aan heeft en dat niet perse iets te eten is?” En toen kwam ze op het geweldige idee om tandenborstels te trakteren. Een gezellige verpakking en een strik en je hebt een feestelijke traktatie waar iedereen wat aan heeft.

Mijn meiden zijn altijd door het dolle heen als ze een nieuwe tandenborstel krijgen! In hun schoen, met hun verjaardag, als ik op reis ben geweest en wat kleins meeneem of gewoon als ze een nieuwe nodig hebben en uit de kast een nieuwe mogen kiezen.

Heb jij ook een leuke traktatie gemaakt, zonder geraffineerde suikers? Laat het me weten, dan delen we jouw super idee hier in de rubriek.

Liefs Jessica…

Zelf een traktatie om niet te eten maken? Kijk eens naar dit artikel…

Posted by Jessica Mendels in Trakteren, 0 comments
Speltpannenkoeken – Vereenvoudigd recept!

Speltpannenkoeken – Vereenvoudigd recept!

Dit zijn de ingrediënten voor zo’n 8-10 speltpannenkoeken:
200 gram volkoren speltmeel

500 ml havermelk (mijn voorkeur: ‘Oatly’)
3 middelgrote vrije uitloop eieren
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 theelepel kaneel (als je ervan houdt)
1/2e theelepel zout

Koolzaad- of rijstolie om in te bakken

Het ontbijt in huize Mendels-Bom is al drie jaar lang steevast speltpannenkoeken voor onze kinderen.
Door de jaren heen hebben we het recept steeds gezonder, beter en nu ook makkelijker gemaakt.
We zijn inmiddels tot een recept van slechts 6 ingrediënten gekomen en omdat ik het jullie graag makkelijk
wil maken om voor gezond gezond te kiezen, deel ik nu het vereenvoudigde recept van mijn “Beroemde” speltpannenkoeken!

De koekenpan staat al minstens een minuut op hoog vuur voordat de olie erin gaat.
Doordat de pan loeiheet is plakt het beslag niet aan de pan. Ik ben niet te zuinig met olie, ik schenk wat olie
in het midden van de pan én helemaal rondom langs de rand, daarna schenk ik meteen het beslag in het midden,
wacht 3 seconden en verdeel dan het beslag over de hele pan.
Door de olie langs de rand ontstaat er een knapperig randje en dat vind ik zo lekker!

Als het beslag verdeeld is zet ik het vuur na 10 seconden lager. Zodra het beslag ‘droog’ is, draai ik de pannenkoek
om en bak deze kant ook nog 1,5 a 2 minuten op een half hoog vuur.

Op de pannenkoek krijgen de meiden een klein beetje ahornsiroop, palmsuiker of icing van GreensweetStevia.

Eet smakelijk!

Het beslag is in een afgesloten pot of fles in de koelkast tot 5 dagen houdbaar.

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 0 comments
De Negenmaanden beurs – Rai Amsterdam

De Negenmaanden beurs – Rai Amsterdam

JessicaOnline.nl Jessica Mendels Illie Billie NegenmaandenbeursJessica Mendels – hoe ontwikkelt een baby een pure smaak zonder drang naar zoet?
“Je hoeft geen diabetes te hebben om baat te hebben bij het minderen of weglaten van geraffineerde suikers. Vooral voor jonge kinderen, die nog moeten leren eten, is het iets dat je beter weg kunt laten! Tijdens deze Masterclass vertelt Jessica Mendels over haar missie om kinderen gezonder te laten opgroeien zodat baby’s een pure smaak hebben en geen eindeloze drang naar zoet hebben. Ze geeft je antwoord op de vragen: waar let je op bij het kiezen van voeding voor je kindje en hoe lees je het beste een etiket in de winkel?”

De Negenmaanden beurs is van 20 t/m 24 februari in de RAI in Amsterdam. Iedere dag van 14:00-13:30 uur zal ik spreken en is er mogelijkheid om vragen te stellen. Natuurlijk zal ik ook een paar boeken meenemen, zodat je een gesigneerd exemplaar kan kopen.
Locatie: hal 8, stand 08.426B

Posted by Jessica Mendels in Goedgevonden non-food, 0 comments
Zoete aardappel puree met Stoofschotel

Zoete aardappel puree met Stoofschotel

Dit zijn de ingrediënten voor zoete aardappel puree met stoofschotel voor 6 gemiddelde eters:
4 uien
Koolzaadolie
2 winterpenen
1/2eknolselderij
400 gram Biologische rib runderlappen
1 teentje knoflook
peper en zout naar smaak
8 niet gezwavelde abrikozen
5 jeneverbessen
3 kruidnageltjes
4 blaadjes laurier
1 blikje 0% bier
6 zoete aardappels
olijfolie
Gemberpoeder en zout naar smaak
JessicaOnline.nl Stoofpot

Om te beginnen snij ik de uien in kleine stukjes (niet versnipperen) en zet deze met ruim olie op mijn laagste pitje met de deksel van de braadpan dicht. Elke paar minuten roer ik het door met een houten lepel.

Ik schil de winterpenen, snij deze in kleine blokjes en roer ze door de uien heen.
Hetzelfde doe ik met de knolselderij.

Het vlees snij ik in kleine dobbelsteentjes en meng deze met een scheut olie, vers gemalen peper, zout en de puree van één uitgeknepen teen knoflook (mag ook meer als dat je smaak is).

Mijn koekenpan staat op hoog vuur, als de pan loeiheet is, doe ik de olie en het vlees in de pan en bak het vlees op hoog vuur totdat het aan alle kanten mooi bruin is.

Het vlees voeg ik bij de groenten in de braadpan, voeg de laurierblaadjes toe (zo in de pan) en doe de jeneverbessen en kruidnageltjes in een thee-eitje in de pan met de inhoud van 1 blikje 0% bier.
De 8 abrikozen snij ik een hele kleine stukjes en gaan ook in de pan erbij, dit geeft een lekker zoetje en zal ook voor wat binding zorgen.
Als het geheel borrelt, sluit ik de deksel en zet de pan in zijn geheel in de oven die is voorverwarmd op 120 graden. Dit mag zo 3 uur blijven staan.

Zoete aardappels hebben van zichzelf zoveel smaak, dat ik maar weinig extra smaakmakers toe hoef te voegen.

Puree
De zoete aardappels was en droog ik en wikkel ze dan stuk voor stuk in aluminium folie. Deze moeten zo’n 1,5 uur in dezelfde oven.
Als ze gaar zijn (zoete aardappels zijn eerder gaar dan gewone aardappels) haal ik ze uit het folie en peuter heel makkelijk de schil eraf, gaat het niet makkelijk, dan zijn ze waarschijnlijk nog niet gaar en moeten ze even terug de oven in.
Zoete aardappels hebben van zichzelf zoveel smaak, dat ik maar weinig extra smaakmakers toe hoef te voegen.
Met een scheutje olijfolie wat gemberpoeder en een klein snufje zout stamp ik de zoete aardappels tot een Zoete aardappel puree.

JessicaOnline.nl Stoofpot

JessicaOnline.nl Stoofpot

 

 

 

 

 

 

Opmaken
Als ik het bord opmaak, leg ik een ovale schep (met opscheplepel) zoete aardappel puree op het bord, waar ik met een kleinere lepel een deuk in maak. In de deuk schep ik wat stoofpot met jus. Ik schenk er een paar druppeltjes olijfolie overheen en garneer het met wat blaadjes van Koppertcress. Een klein takje rozemarijn kan ook heel goed.

Eet smakelijk! Ga je dit recept maken?
Super leuk als je het met me deelt via Facebook, Instagram of hieronder 🙂

Liefs Jessica…

JessicaOnline.nl Stoofpot

Liever groente friet van zoete aardappel dan zoete aardappel puree? Kijk eens naar dit recept.

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 0 comments
Veel suiker in chilisaus

Veel suiker in chilisaus

Lekker een Vietnamees loempiaatje eten op de Haagse markt, een van de fijne herinneringen uit mijn jeugd. En hopelijk denken ook Ilse en Eva met een warm gevoel terug aan die momenten als ze later groot zijn!
Een groot verschil tussen mijn jeugd en nu is dat ik de sausjes laat staan en dat is niet zomaar.
De standaard chilisaus bestaat voor bijna de helft uit suiker! Dat is toch echt schokkend?

Tijd voor verandering!

In Februari ligt de Illie Billie Sweet chili in het schap van de AH, zonder Toegevoegde suikers. Hou de website in de gaten voor de releasedatum.

Liefs Jessica…

 

Posted by Jessica Mendels in Weetjes, 0 comments
Groentefriet met Illie Billie Ketchup

Groentefriet met Illie Billie Ketchup

600 gram voorgesneden groentefriet
peper naar smaak
zout naar smaak
Koolzaadolie naar inzicht (ongeveer 2 eetlepels)
Een flesje Illie Billie ketchup zonder toegevoegde suikers van Verstegen

Als we na schooltijd nog lekker gaan buitenspelen, komen de meiden hongerig thuis. Vaak snij ik wat rauwkost en zet een schaaltje noten neer. Vandaag maak ik groentefriet uit de oven met Illie Billie Ketchup zonder toegevoegde suikers van Verstegen. (Nu met 50% korting in de Verstegen webshop!).

Natuurlijk kan ik de pastinaak, aardappel, zoete aardappel en wortel zelf schillen en snijden, maar voor nu koop ik  een zak voorgesneden groentefriet uit de koeling van de supermarkt. Ik verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Met mijn handen verdeeld ik de olie goed over de frietjes. Dan strooi ik wat zout en peper over de frietjes en bak de groentefriet voor 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Je kan iedereen een eigen bakje of puntzakje geven, maar we zijn lekker thuis en onder elkaar. Dus zet ik lekker een grote schaal op tafel en de fles Illie Billie ketchup zonder toegevoegde suikers zet ik ernaast. Mmmm…

https://store.verstegen.eu/nl_retail_nl/illie-billie-tomaten-ketchup.html

Hot Nieuws

In Februari zal ook de Illie Billie Sweet Chili ZONDER TOEGEVOEGDE SUIKERS in het schap van de AH liggen.
Je vindt deze saus in het wereldschap waar je ook de “originele” chilisauzen (met 46,9% suiker zie plaatje).

 

 

 

Chilisaus met heel veel suiker

Dit is een standaard chilisaus waar WEL suiker aan toegevoegd is. Het totaal gram suiker is 46,9 per 100 gram.

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 1 comment
Tiramisu zonder tarwe

Tiramisu zonder tarwe

Dit zijn de ingrediënten voor Tiramisu zonder tarwe:
5 eieren
130 gram amandelmeel
100 gram Arenga palmsuiker
1/2etheelepel bakpoeder
1/4etheelepel zout

250 gram mascarpone
125 ml slagroom
naar smaak druppels stevia (eventueel met vanille aroma)
1 espresso
het merg van 1 vanille stokje
4 eetlepels cacou
1/2etheelepel natuurlijk amandel aroma

Aan de slag

Ik zet als eerste een espresso en laat deze afkoelen.
Dan splits ik de eieren, sla de eiwitten stijf, zorg dat je mengschaal vetvrij is door hem even met keukenazijn of citroen schoon te maken ander lukt het niet. Nu zet ik het opgeslagen eiwit even in de koelkast.

Meng de eigelen met de palmsuiker, dit wordt een heel plakkerig goedje! Voeg de amandelmeel, bakpoeder en het zout erbij.

Nu gaan we dit plakkerige mengsel mengen met het opgeslagen eiwit. Eerst een schepje eiwit bij het eigeelmengsel om ‘familie te maken’ en dan voeg je steeds meer eiwit toe. Doe dit heel voorzichtig, want je wilt de luchtigheid van het opgeslagen eiwit behouden.

Op mijn bakplaat heb ik bakpapier gelegd en daar verdeel ik nu het beslag over, ongeveer 2 cm hoog als het lukt.

Deze bakplaat gaat ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven van 200º C
Blijf in de buurt! Als hij na minimaal 10 minuten mooi goud bruin is, mag hij uit de oven en laat ik hem op het aanrecht afkoelen.

Voor de roomlaag klop ik de slagroom op met de steviadruppels en het merg van éeen vanille stokje, tijdens het opslaan moet ik proeven of hij al zoet genoeg is (he rot ;-)). Als de slagroom ‘staat’ voeg ik er de mascarpone aan toe, steeds een lepeltje terwijl de garde langzaam draait.

Deze roomlaag is al een toetje op zich!

Je kan nu één grote tiramisu maken of persoonsporties, ik kies voor kerst voor de laatste, want dan kan ik hem voor de kinderen met wat fruit in plaats van koffie maken.

De espresso en de vanillie aroma gaan met een paar druppeltjes stevia in een plat schaaltje. Ik steek rondjes uit mijn biscuit, voor iedereen twee. Ik dompel een biscuit rondje even in de koffie en leg hem dan in het schaaltje of op het bordje waarop ik hem wil serveren, schep er een laag van de room op, bestrooi deze met wat cacou door een zeefje en herhaal dit met nog een laag biscuit, room en cacou.

Het lekkerste is het om deze nu nog tenminste 2 uur in de koelkast te laten opstijven, dus in portie glaasjes bijvoorbeeld, afgedekt met plasticfolie en ’s avonds makkelijk serveren.

Ga je dit dessert maken? Super leuk als je het resultaat met me deelt op instagram of Facebook!
Liefs Jessica…

Fotograaf: Dirk Jansen
Jurk: Semra mode
Haar: La Joy Hair

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 0 comments
Chocolade-Vanille-Dubbellikker

Chocolade-Vanille-Dubbellikker

Voor het chocoladekoekje van de dubbellikker heb je nodig:
100 gram volkoren speltmeel
40 gram kokosbloesemsuiker
5 druppels vloeibaar stevia (met chocolade aroma)

40 gramCacaoboter (gesmolten)
25 gram rijstolie
1 ei-dooier
2 gram bakpoeder
1 gram zout

Voor het vanille koekjevan de dubbelllikker heb je nodig:
100 gram volkoren speltmeel
40 gram kokosbloesemsuiker
5 druppels vloeibare stevia (met vanille aroma)

65 kokosolie of roomboter (gesmolten)
1 ei-dooier
1 vanille stokje (merg van)
2 gram bakpoeder
1 gram zout

Vulling
Mascarpone
merg van 1 vanillestokje
Eventueel een paar druppeltjes stevia of Erythritol-icing 

Maizena, deegroller, bakplaat, bakpapier, uitsteekvormpje 

Oven voorverwarmen op 170º C- 15 tot 20 minuten bakken op 155ºC. Voel na 15 minuten of de koekjes al stevig zijn, kan je ze nog behoorlijk induwen, verleng de baktijd dan met 5 minuten. Echt krokant worden ze pas als ze afkoelen. 

Dubbellikker JessicaOnline.nl

We gaan twee verschillende koekjes maken zodat we een dubbellikker met twee kleuren en dus twee verschillende smaken krijgen en dat is extra lekker!

Eerst maak ik het deeg voor de chocolade kant van de dubbellikker.
Weeg eerst alles af, laat de cacaoboter au-bain-marie* smelten, voeg je het samen in je beslagkom en mix je het deeg met je deegvlinder of deeghaken tot een mooi en gelijkmatige deegbal. Leg het deeg nu goed afgesloten in de koelkast om er pas de volgende dag koekjes van te maken.

Dan maak ik de vanille kant van de dubbellikker, ik volg dezelfde stappen van bij het chocolade koekje, alleen kan de kokosolie eventueel ook in de magnetron om te smelten.

De volgende dag, als het deeg op kamertemperatuur is gekomen, snij ik het in blokjes van 1 vierkante cm. En kneed het weer helemaal opnieuw door totdat het weer lekker soepel is. Ik voeg eventueel een sprenkeltje water toe als het deeg wat droog is, dat merk je als het heel erg kruimelt. Om een mooie platte plak te krijgen, zonder je hele keuken met bloem te hoeven bestrooien, leg ik de deegbal tussen twee vellen bakpapier. Druk de deegbal met je handen plat en rol hem daarna met de deegroller uit. De truc is daarbij om een stuk van het bakpapier over de rand van je aanrecht te vouwen en deze met je heup tegen het aanrecht aan te klemmen zodat het niet wegschuift. Jessica Mendels met Dubbellikker JessicaOnline.nl

Als je een mooie plak hebt, ga je met je uitsteekvormpjes aan de slag. Leg een schaaltje met wat maizena erin op het
aanrecht en schuif je uitsteekvormpje daar doorheen. Doordat er een laagje maizena op het uitsteekvormpje zit, komt het deeg makkelijker uit het vormpje.
Zorg dat de koekjes niet te dicht op elkaar liggen op de bakplaat, maak steeds opnieuw een plak om koekjes uit te steken totdat al je deeg op is.
Om het leuke “ouderwetse-biscuitje-effect” te krijgen, prik ik met de stompe kant van een satéprikker gaatjes in de koekjes.

Als de koekjes zijn afgekoeld, meng ik de mascarpone met de vanille en eventueel iets zoets (stevia, sucralose of icing). Pas vlak voor het serveren besmeer ik de chocolade kant van de dubbellikker met de mascarpone en maak hem af met een vanille kantje.
Op een leuk bordje of servetje en smullen maar!

Ga je dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je me laat weten hoe ze gelukt zijn!
Liefs Jessica…

–>>> Zonder vulling kan je de koekjes natuurlijk in iedere gewenste vorm uitsteken. Zoals deze kers-(boom)-koekjes.
–>>> Fan van koekjes? Kijk eens naar deze speculaasjes met volkoren speltmeel.

*Een pannetje kokend water op het vuur met daarop een schaaltje dat het pannetje afsluit. In het schaaltje leg je de cacaoboter om te smelten.

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 0 comments
Kerst-(boom)-koekjes

Kerst-(boom)-koekjes

Voor de chocolade Kerst-(boom)-koekjes heb je nodig:
100 gram volkoren speltmeel
40 gram kokosbloesemsuiker
5 druppels vloeibaar stevia (met chocolade aroma)

40 gramCacaoboter (gesmolten)
25 gram rijstolie
1 ei-dooier
2 gram bakpoeder
1 gram zout

Voor de vanille Kerst-(boom)-koekjes heb je nodig:
100 gram volkoren speltmeel
40 gram kokosbloesemsuiker
5 druppels vloeibare stevia (met vanille aroma)

65 kokosolie of roomboter (gesmolten)
1 ei-dooier
1 vanille stokje (merg van)
2 gram bakpoeder
1 gram zout

Maizena, deegroller, bakplaat, bakpapier, uitsteekvormpje 

Oven voorverwarmen op 170º C- 15 tot 20 minuten bakken op 155ºC. Voel na 15 minuten of de koekjes al stevig zijn, kan je ze nog behoorlijk induwen, verleng de baktijd dan met 5 minuten. Echt krokant worden ze pas als ze afkoelen. 

Weeg eerst alles af, laat de cacaoboter au-bain-marie* smelten, voeg je het samen in je beslagkom en mix je het deeg met je deegvlinder of deeghaken tot een mooi en gelijkmatige deegbal. Leg het deeg nu goed afgesloten in de koelkast om er pas de volgende dag koekjes van te maken.

De volgende dag, als het deeg op kamertemperatuur is gekomen, snij ik het in blokjes van 1 vierkante cm. En kneed het weer helemaal opnieuw door totdat het weer lekker soepel is. Ik voeg eventueel een sprenkeltje water toe als het deeg wat droog is, dat merk je als het heel erg kruimelt. Om een mooie platte plak te krijgen, zonder je hele keuken met bloem te hoeven bestrooien, leg ik de deegbal tussen twee vellen bakpapier. Druk de deegbal met je handen plat en rol hem daarna met de deegroller uit. De truc is daarbij om een stuk van het bakpapier over de rand van je aanrecht te vouwen en deze met je heup tegen het aanrecht aan te klemmen zodat het niet wegschuift. Jessica Mendels JessicaOnline.nl

Als je een mooie plak hebt, ga je met je uitsteekvormpjes aan de slag. Leg een schaaltje met wat maizena erin op het
aanrecht en schuif je uitsteekvormpje daar doorheen. Doordat er een laagje maizena op jet uitsteekvormpje zit, komt het deeg makkelijker uit het vormpje.
Zorg dat de koekjes niet te dicht op elkaar liggen op de bakplaat, maak steeds opnieuw een plak om koekjes uit te steken totdat al je deeg op is.

Uiteindelijk hou je altijd een stukje over en daar maken wij dan een extra speciale, wat groter koek van voor iemand
in het bijzonder. Die is bij ons meestal voor de meisjes.

Ga je dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je me laat weten hoe ze gelukt zijn!
Liefs Jessica…

PS: Deze Kerst-(boom)-koekjes zijn ook leuk voor het kerstdiner op school

Dit is een verbeterde versie van het recept dat ik gebruikte voor de kerstkransjes vorig jaar.

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 1 comment
Honkvast in Den Haag – LEVEN Magazine

Honkvast in Den Haag – LEVEN Magazine

Van soap naar speelfilm, van een Haagse comedy naar een eigen blog. En dit jaar kwam haar eerste kinderboek en een bijzondere sausenlijn uit. Voor Jessica Mendels is geen zee te hoog. Tien vragen voor de enthousiaste Haagse actrice, presentatrice en schrijfster.

1) Vertel eens over je Haagse jeugd
“Ik ben opgegroeid in het Regentessekwartier en woon nog steeds in dezelfde straat als toen. Vroeger was het rond het Koningsplein een beetje de hood; in mijn tienerjaren hingen daar gangs rond en werd er gedeald. Tegenwoordig leven we op stand tussen de artsen en advocaten. We hadden een heel actief gezin. Mijn vader – John Mendels – was muzikant, goochelaar en clown (Johnny Mendola). Hij was vaak ’s avonds weg. Mijn zus Mandy en ik hadden 15 uur turntraining per week. Zij was beter dan ik, hoor. Daarnaast danste ze bij FaFa en ging ik naar theaterschool Rabarber.”

2) Hoe ben je bij televisie terecht gekomen?
“Vanaf mijn dertiende zat ik iedere maand in de trein naar Amsterdam om te auditeren. Mijn debuut was in Het glinsterend pantser, een verfilming van een roman van Vestdijk met onder andere Thom Hoffman en Tamar van den Dop. Ik vond het fantastisch om in de huid van iemand anders te kruipen. Toen ik negentien was, speelde ik voor het eerst mee in Goede Tijden Slechte Tijden. Daarna volgden Costa! (2001) en de Haagse serie Pauwen en Reigers (2008). Toch heb ik geen toneelschool gedaan; direct na de havo vonden ze me te jong. Toen heb ik me last minute ingeschreven bij de pabo en met veel plezier de opleiding gevolgd. Zes jaar lang gaf ik les op de Annie M.G. Schmidtschool in Duinoord. Dat combineerde ik met acteren en presenteren.”

3) Hoe Haags ben je?
“Ik ben hier altijd blijven wonen, terwijl veel van mijn collega’s voor hun carrière naar Amsterdam vertrokken. Ik heb gekozen voor mijn leven hier, mijn privéleven is te belangrijk. Toen mijn moeder ongeneeslijk ziek werd, wilde ik in de buurt zijn. Mijn man Paul komt uit Wateringen, onze vrienden wonen hier; ik zie niet gebeuren dat we ooit weggaan uit Den Haag.” —>>> Filmpje uit 2011 <<<—

4) Wat is het meest bijzondere op werkgebied dat je ooit in Den Haag gedaan hebt?
“Van Pauwen en Reigers zou ik zo nog twintig seizoenen willen doen. Dat was zo’n machtig mooie productie. Heerlijk om plat Haags te praten en op de scooter naar de set te rijden. Ik speelde een serveerster in een strandtent op de boulevard. Stephan Evenblij, Bas Muijs en Marnix van de Pol waren mijn tegenspelers. Met Bas had ik meteen de eerste dag een zoenscene, een leuk begin.”

Pauwen en Reigers Jessica Mendels Sophia Wezer

 5) Voor CampingLife was je ook veel op reis. Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
“In de vier jaar dat ik CampingLife presenteerde, was ik de hele zomer op pad: drie weken draaien, vier dagen thuis en dat drie maanden achter elkaar. Ik vond het geweldig om met de families op te trekken, je wordt vakantievrienden. Ook was het leuk om in allerlei Europese landen te kamperen. In Italië was ik nog niet eerder geweest en dat land heeft mijn hart gestolen. De Chiantiroute kan ik iedereen aanraden.”

Groetjes van de Camping-Campinlife

6) Dit jaar kwam jouw kinderboek uit, Illie Billie is jarig. Wat was de aanleiding om dit boek te schrijven?
“Mijn dochter Ilse en ik hebben een erfelijke vorm van diabetes en eten daardoor geen suiker. Al snel ontstond het idee om een kinderboek over dit onderwerp te maken. In juli van dit jaar verscheen Illie Billie is jarig en de reacties zijn hartverwarmend. Ik krijg brieven van moeders die me bedanken voor dit initiatief. Sauzenproducent Verstegen benaderde me om ketchup zonder suiker op te markt te brengen, die is nu verkrijgbaar. En we zijn bezig met andere smaken, daar ben ik best trots op.”

 “Ik blijf een fan van kamperen, maar niet hutje-mutje”

7) Komen jullie nog aan buitenlandse vakanties toe?Familie Bom/Mendels in Spanje 2017
“Het is even zoeken. Kamperen heb ik nog niet aangedurfd, we hebben wel huisjes gehuurd. Buiten zijn vind ik het lekkerst en ik blijf een liefhebber van kamperen. Maar niet op een hutje-mutje-camping. Ik heb geweldige herinneringen aan een camperreis door de VS met mijn ouders, we douchten in de rivier. Dat zou ik met mijn gezin ook wel willen.

 8) Stel je staat in de schoenen van burgemeester Krikke. Wat zou je meteen veranderen?
“Den Haag heeft geweldige speel-tuinen, waar ouders en kinderen uren kunnen verblijven. Maar omdat er geen wc’s zijn, moet je op een gegeven moment weg. In het buiten-land zag ik zelfreinigende toiletten, dat lijkt me een uitkomst. En de boetes voor afval op straat, honden-poep en sigarettenpeuken mogen echt omhoog. Hopelijk gaan ze daar strenger op handhaven.”

9) En wat moet Den Haag vooral koesteren?
“Buitenspelen is zo belangrijk voor kinderen, dat moeten we zo gemakkelijk mogelijk maken. Met al die parken en speelplekken doet Den Haag dat heel goed.”

 10) Welke Hagenaar moeten we in de gaten houden?Jessica Mendels Stephan Evenblij Sophia Wezer
“Actrice Sophia Wezer uit Voorburg speelde in Pauwen en Reigers mijn oudste zus. Nu schittert ze in de musical Mamma Mia. Ze besteedt veel aandacht aan jongeren. Ik vind het mooi hoe ze in het leven staat, ze is een voorbeeld op meerdere vlakken.”

 

Jessica Mendels
Geboren: 25 maart 1981
Opgegroeid in: Regentessekwartier
Middelbare school: Segbroek College
Opleiding: HBO pabo
Getrouwd met: Paul Bom
Moeder van: Ilse (2012) en Eva (2015)
Woont in: Regentessekwartier
Bekend van: Goede Tijden Slechte Tijden, Costa!, Pauwen en Reigers, CampingLife,
Blog JessicaOnline.nl (sinds 2016) en kinderboek Illie Billie is jarig (2018)

Tekst Caroline Ludwig
Fotografie Femque Schook

LEVEN magazine winter 2018:2019 Illie Billie Jessica MendelsInterview en familie foto

 

 

 

 

 

 

Posted by Jessica Mendels in Weetjes, 0 comments