Reepje


Ilse krijgt zo nu en dan van ons een “reepje”. Dat is ons ‘gemaksvoer’ om het maar even plat te zeggen. Het zit verpakt, is lang houdbaar en zit altijd in mijn tas (ook om eventuele hypo’s te tackelen).
Paul verkoopt bij de vegetarische slager Roo’bar en de turkoois met Chia & coconut is favoriet. Maar deze reepjes die uit gedroogd fruit bestaan zijn best prijzig ‘zelfs als papa ze zelf verkoopt’!

Onlangs waren we in de stad en liepen voor het eerst de Anna & Clara binnen. Een super leuke winkel waar je altijd iets koopt, zelfs als je niets nodig hebt. Het is een kruising tussen Ikea, Dille en Kamille en Flying Tiger.

Vlak voordat we bij de kassa waren zag ik kleine reepjes in verschillende smaken liggen. Meteen duik ik dan in de ingredientenlijst. Met behulp van mijn vertaal app kon ik met vreugde concluderen dat deze reepjes door de Jessica-test kwamen en ze waren maar €0,29?!?! 
Dus ik kocht vier reepjes in vier verschillende smaken, rekende af en opende ze allemaal. Daar stonden Paul, Ilse en ik in de Spuistraat van alle reepjes een hapje te nemen om te proeven of ze lekker waren. Er dat waren ze!
Mijn favoriet is die met hazelnoot, van Ilse die met wortel, maar ik denk dat dat komt omdat oranje haar lievelingskleur is.

Meteen rende ik terug de winkel in om een vracht reepjes in te slaan voordat ze de prijs misschien wel omhoog zouden gooien. 😉
Maar ik kan jullie met tevredenheid vertellen dat ze nog steeds €0,29 kosten en continu voorradig zijn!

Link naar de site van Anna & Clara: http://sostrenegrene.com/nl/
V
ertaling ingrediënten van het bruine reepje: Dadel 86%, Hazelnoot 5%, Pinda’s 4%, zonnebloemolie, water

Posted by Jessica Mendels in Geen categorie, 0 comments

Stokke Playtray

Stokke playtray

 

Wat kan je het jezelf toch een stuk makkelijker maken met goeie, degelijke spullen!

Toen ik afscheid nam van mijn Campinglife collega’s kreeg ik van hen de beroemde trip trap stoel van #Stokke

Eerst zat Ilse daarin met een babyset, later zonder en tegenwoordig zit ze al niet eens meer op de hoogste stand!

Voordat Eva geboren werd kochten we een newborn kuipje, dat was echt gezellig! Zo kon ze op eetkamertafel hoogte bij ons aan tafel zitten.
Een paar weken geleden werd het tijd om de babyset erop te zetten voor Eva en nu we met twee etende kindjes aan tafel zitten, bleek het wel heel handig te zijn als de jongste haar eigen tafeltje aan de stoel had.

Ik had me niet goed verdiept in de collectie van Stokke en scoorde op marktplaats een playtray. Deze sloot helemaal niet aan en al het eten viel tussen haar buik en de playtray op de grond!
Verbaasd of ik het misschien niet goed bevestigd had, plaatste ik een foto van “de spleet” op social media.
Wat bleek?! De playtray was niet van Stokke en sloot daarom niet aan.
Nu ik wél een playtray van het “echte merk” heb, hoef ik niet meer na ieder eetmoment op mijn knieën de vloer schoon te maken en dat is wel heel fijn!

Posted by Jessica Mendels in Geen categorie, Goedgevonden non-food, 0 comments
Watermeloen lolly’s

Watermeloen lolly’s

We waren een paar jaar geleden bij een voorstelling van “Woezel en Pip” en daar hadden ze onder andere heerlijke stukken watermeloen op een stokje.
Ilse is echt gek op watermeloen en dit was de perfecte traktatie voor op de creche! Hou wel de doekjes bij de hand, want watermeloen is nogal sappig!
😉

We gebruikte een mini watermeloen, sneden die eerst in plakken en daarna in deze ‘taartpuntjes’. In het midden van de schil maakte we met een scherp mes een inkeping en daarna staken we de stokjes erin.
Omdat ik geen ijslolliestokjes had, knipte ik van houten vorken de bovenkant af in een puntje en stak die in de schil.

Posted by Jessica Mendels in Trakteren, 0 comments
Paaseieren verven

Paaseieren verven

Als kind al vond ik het verven van gekookte eieren een beetje gek. Ik vond het super leuk, begrijp me niet verkeerd! Mijn zus en ik hadden beiden zo’n klem waar je ei horizontaal in kon en we deden het ieder jaar met veel plezier.
Maar mijn moeder kookte dan een heleboel eieren, wij deden enorm ons best om ze mooi te verven en te versieren en dan…. dan aten we ze op en moest je ze dus pellen en ‘kapot maken’. En als je dat niet wilde omdat het “zonde” was, dan werden ze dus niet gegeten en dat was óók zonde van het ei dat dus niet gegeten werd.

Dus ik bedacht me een week me vorig jaar een week of 6 voor Pasen dat wij dat anders gingen doen!
Aangezien ik toch iedere dag een eitje eet en een paar keer per week pannenkoekenbeslag maak, waar wel 3 eieren in gaan, probeerde ik ieder ei zo gunstig mogelijk te breken. Dat lukte steeds beter en de gaatjes waar ik het ei uit liet lopen werden steeds kleiner. Soms moest ik daardoor ook wel eens stukjes van de schaal uit mijn beslag of pan vissen, maar het resultaat is dat ik een hele verzameling lege eierschalen heb en we naar hartenlust kunnen verven, plakken en versieren!
En we kunnen onze kleine kunstwerkjes zolang bewaren als we willen, zonder eten weg te gooien!image

Een paar voorbeelden van wat wij er allemaal mee gedaan hebben;
-Een ‘smeltplaatje’ eromheen (te koop bij oa de HEMA).
-Verven met de mooie felle kleuren verf van de IKEA.
-Beplakt met kant, lint, oogjes en stickers.
-Er een kuikentje in gedaan.
-Sommige hebben we eerst een mooi kleurtje (of wit) gespoten voordat we ze gingen verven. Ik hing ze op een Japans eetstokje zodat ik schone vingers hield.
-Een krokusbolletje erin gezet.

image

Posted by Jessica Mendels in De hort op, Handmade, 0 comments