Aardbeien ijsjes

Aardbeien ijsjes

Het is nu de tijd om te genieten van de Hollandse aardbeien! Op de homemade market hier in de wijk kocht ik van het weekend drie doosjes en daar heb ik meteen heerlijke ijsjes van gemaakt.

300 gram Hollandse aardbeien
50 ml jus d’orange
2 opscheplepels yoghurt (Hollandse hangop)
5 druppels Stevia (met aardbeien smaak)
2 theelepels Sucralose
9 ijsvormpjes met een inhoud van 50 ml per stuk

Nadat ik samen met Ilse alle aardbeien gewassen en ‘ontkroond’ had, gooide we ze met de verse jus en 5 druppels stevia in de blender totdat het een glad aardbeien papje was.

We vulde de eerste 6 vormpjes met dit mengsel. Uitkomst; aardbeien ijsjes.
We hielden nog wat ‘aardbeienpap’ over dus maakten we ook nog aardbeien-yoghurtijsjes.
We schepte 2 opscheplepels yoghurt in een bakje, roerde daar 2 theelepels Sucralose doorheen (totdat het poeder volledig opgenomen was door de yoghurt). Daarna goten we het overgebleven ‘aardbeienpapje’ door de yoghurt en roerde dit heel voorzichtig met een lepel door elkaar. We wilde graag dat de mooie, roze strepen zichtbaar bleven. Met dit mengsel konden we nog 3 vormpjes vullen.

Een nacht in de vriezer en de volgende dag smullen….
Ze zijn zo lekker!

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 0 comments
IJsjes

IJsjes

Wij zijn thuis allemaal gek op ijs! Eigenlijk is niets zo makkelijk als zelf ijsjes maken waarvan jij en je (klein)kinderen met een gerust hart iedere dag mogen snoepen. Wat heb je nodig? Om te beginnen ‘ijsvormpjes’. Let erop dat het mogelijk is om 1 ijsje per keer uit de vriezer te halen, dat scheelt veel ergernis (ik heb de vormpjes van de Ikea).

Recepten voor 6 ijsjes van 50 ml per stuk.

IJsje uit vers fruit sap

-3 sinaasappelen en een citruspers of
-300 ml verse sinaasappel-, appel of perensap

Pers sinaasappels (of laat de machine bij de supermarkt dat voor je doen), vul je vormpjes, steek de stokjes erin en zet ze in de vriezer. Een paar uur later kan je al heerlijk smullen.
Een leuke variatie hierop is troebele appel- of perensap. Om het er nog gezelliger uit te laten zien, kan je een schijfje kiwi in je vormpje laten glijden voordat je het stokje erin steekt. Als het bevroren is, ziet dat er heel mooi uit.

Roer een eetlepel chiazaad* door je sap en laat het een kwartiertje staan voordat je het invriest. Chiazaad neemt veel vocht op en heeft hierdoor een gelerend effect. Dat is gunstig op warme zomerdagen, omdat je ijsje dan net iets minder hard gaat druppelen. Bovendien heeft Chiazaad een positief effect op je suikerspiegel.

Yoghurt-bananenijsje
-1 rijpe banaan
-2 flinke eetlepels dikke yoghurt
-Handje walnoten (optioneel)

Prak een banaan, of maak er puree van met je staafmixer, roer hier met een lepel yoghurt (ik gebruik Hangop naturel) doorheen. Om het helemaal af te maken, schep ik er wat stukjes walnoot door.

–>>>Bevat per ijsje 110 Kcal, 5 g koolhydraat, 8 g vet (waarvan 1 g verz. vet), 2 g eiwit

 

Homemade ijsjes jessicaonline.nl

Romig ijsje
-1 opscheplepel mascarpone (75 gram)
-Kleinste verpakking (125 ml) slagroom
-3 druppels stevia of 2 theelepels sucralose**
-100 gram Frambozen vers of doosje uit de vriezer

Sla de slagroom met 2 a 3 druppels stevia of 2 theelepels sucralose. Voeg een opscheplepel mascarpone toe en klop dit met je handmixer, garde of Magimix door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten. Blender of prak je rode fruit (als je erg van zoet houdt, kan je hier ook nog wat stevia of sucralose aan toevoegen).

Nu kan je twee dingen doen:

Of je mengt je room met het fruit. Roer dan voorzichtig je witte en rode massa door elkaar. Niet egaal, maar zo dat er een ‘swirl’ ontstaat en je rode strepen door je witte massa zit.

Of je vult je vormpjes voor 1/3e met het fruit mengsel. Tik de vormpjes op het aanrecht, zodat de vulling goed zakt en er geen luchtbellen inzitten. Schep daarna de vormpjes vol met je roommengsel en prik de stokjes erin.

Voordeel van eerst het fruit in je vormpje scheppen is dat je het  snelst smeltende gedeelte als eerste op eet en je daarna nog kan genieten van je roomijsje

–>>>Bevat per ijsje 135 Kcal, 1 g koolhydraat, 13 g vet (waarvan 8 g verz. vet), 2 g eiwit

* Chiazaad neemt veel vocht op en geeft daardoor een verzadigd gevoel. Naast dit verzadigd gevoel geeft chiazaad langzaam haar koolhydraten af aan het lichaam. Hierdoor worden insuline pieken in het bloed voorkomen.

** Sucralose is ca. 600x zoeter dan suiker en levert geen calorieën. Het is een stabiele stof die, in tegenstelling tot suiker, niet wordt afgebroken in het lichaam en daardoor geen calorieën levert.

http://www.zoetstoffen.nl/zoetstof/sucralose-e955

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 1 comment
Kampvuur broodjes

Kampvuur broodjes

-175 gram speltbloem
-125 gram speltmeel
-160 ml water
-30 ml olie
-1/2e Theelepel(4,5 gr) zout
-2 eetlepels ahornsiroop
-2 eetlepels lijnzaad
-3,5 gram gist (half zakje)

1 uur rijzen, doorkneden, in 8 langwerpige balletjes verdelen en nog 15 minuten op het aanrecht laten rusten.

We zijn op vakantie geweest.
We zaten in een huis middenin het bos (de Veluwe). Om ons heen niets anders dan bomen, struiken, paarden, brandnetels en andere wilde dieren.
Het huis had een grote tuin en iets van het huis af was een stukje beton met wat stenen om een kampvuurtje te maken.
Dit nodigde mij uit om een kampvuur dinertje te maken, dus we kochten worstjes, maiskolven, grote aardappels, maakte een lekkere koolsla en kampvuurbroodjes!

Om te beginnen zet ik mijn beslagkom op de weegschaal, weeg alles af terwijl ik het in de kom gooi. Aan de ene kant van de kom gooi ik het zout en aan de andere kant de gist (zout vermindert de werking van gist bij direct contact).
Natuurlijk had ik mijn keukenmachine niet bij me, dus hebben we het deeg met de hand gekneed en dan kom je er ineens achter hoe leuk, lekker en simpel dat is! Ilse en ik wisselde elkaar af, als haar spierballen moe waren nam ik het even over. Je moet wel even flink kneden en lange halen maken zodat de eiwitten (gluten) hun werk kunnen doen. Is het deeg nog wat te plakkerig dan voeg ik wat extra meel of bloem toe.

Ik haal de deegbal uit de kom, vet de kom en de deegbal in met olijfolie, leg de deegbal terug in de kom, dek hem af met een droge, schone theedoek en laat hem 1 uur rijzen om een warme plek.

Toen gingen ik met Ilse en Eva in de tuin geschikte takken zoeken om de broodjes aan te prikken. Recht, lang, stevig en een beetje schoon waren onze criteria. Met een schuurspons hebben de meisjes de takken schoongemaakt en hebben we ze een uur onder water laten liggen.

Bakpapier 

Omdat ik het toch jammer zou vinden als er stukjes tak in mijn broodje zou komen, knipte ik een stuk bakpapier in achten en wikkelde iedere tak in met bakpapier.

Na een uur rijzen is het deeg twee maal zo groot geworden, ik kneed hem minstens 2 minuten met de hand door, vorm er 8 mooie lange broodjes van welke ik ieder aan een tak spieste. De punt waar het bakpapier omheen zat, stak ik in het deeg. Met mijn handen verdeelde in het deeg totdat het de lengte van een worst had en daarna maakte ik het broodje een beetje plak zodat het eerder gaar zou zijn. Met tak en al leg ik ze op een stuk bakpapier en laat ze nog een kwartiertje rijzen.

Paul was ondertussen druk bezig met zijn “echte mannenwerk” en maakte het vuur. We hadden houtblokken en wat oud-papier waarmee we het vuur konden maken. Het mooiste voor de broodjes is wanneer de grootste vlammen weg zijn en het vuur loeiheet gloeit.
Op de bakstenen legde we een rooster uit de oven, maar je moet de broodjes blijven draaien, want als er een beetje wind komt en de vlammen laaien op, heb je zo een zwarte plek op je broodje en dat wil je niet.

Het is echt voelen of je deeg nog plakt en zacht is…. is dat niet meer zo en ziet hij er mooi bruin uit, dan is hij waarschijnlijk klaar. (Duurde een minuut of 5-7).

We haalde de takken en het bakpapier uit de broodjes, goten wat mayonaise en suikervrije ketchup (bij Paul in de winkel te koop) in de broodjes en daarna deden we de worsten erin. En ze waren zo lekker!
Ook Eva heeft 1,5 broodje op (zonder worst maar toch).

Als jij deze broodjes ook gaat maken, zou ik het heel leuk vinden als je me laat weten hoe ze gelukt zijn!

Liefs Jessica…

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 0 comments
slimpie ijsjes

slimpie ijsjes

IJsjes van Slimpie om zelf in te vriezen zijn zonder suiker en heel voordelig!

Ik wist al langer dat ze “op de markt” waren, maar zag ze nu voor het eerst bij de COOP en nog in de aanbieding ook!

10 voor €0,89

Leuk om uit te delen, voor deze prijs geven we alle kindjes in de straat een ijsje! ???
En we slaan ze ook meteen in voor het zomerfeest van Ilse haar school en de crèche van Eva!

Omdat ik de aanwezige zoetstoffen in deze ijsjes niet heel fijn vind, geef ik de voorkeur aan zelf gemaakte ijsjes. (Kijk bij HomeMade).
Maar voor een keer is het fijn dat deze ijsjes er op een feestje zijn, zodat Ilse en ik ook van een ijsje kunnen snoepen zonder een enorme glucose piek (hyper) te krijgen!

Posted by Jessica Mendels in Goed gevonden, 0 comments
Suikervrije ijslollies uit de winkel

Suikervrije ijslollies uit de winkel

Als je, je kindje (of jezelf) wel op een suikervrij ijsje wil trakteren, maar ze niet zelf wil maken, zijn deze ijslollies een goeie keus!

Ik heb ze al gezien bij “Organic food for you” en bij “Marqt” bij deze laatste hadden ze ook al wat doosjes in het vriesvak liggen, zodat je er meteen van kan genieten als je niets thuis in je vriezer hebt liggen!

 

Zit er een verkooppunt bij jou in de buurt?http://www.organicfoodforyou.nl/winkels
http://www.marqt.com/winkels-en-openingstijden/

Ik kocht ze deze week met korting bij de Ekoplaza! Meteen 4 doosjes gekocht

Posted by Jessica Mendels in Goed gevonden, 0 comments