Het Oertijd museum

Het Oertijdmuseum
Bosscheweg 80
5283 WB  BOXTEL

Posted by Jessica Mendels in De hort op, 0 comments
Sweet chili chips zonder suiker

Sweet chili chips zonder suiker

Nog meer lekkers gevonden bij Hema.
Deze SWEET chili chips is gezoet net zoethout!
Ik he al heel wat etiketten gelezen in mijn leven, maar dit is toch echt de eerste keer dat ik dit zie.
Ik vind ze wat aan de zoute kant, maar desalniettemin super lekker!

Posted by Jessica Mendels in Goed gevonden, 0 comments
Ik ben op zoek naar jou!

Ik ben op zoek naar jou!

Mail me als je het leuk vindt om eens of vaker voor deze website voor de rubriek #Handmade te schrijven!
Naaien, knippen/plakken, borduren, schilderen, recyclen van kosteloos materiaal tot kunstwerkjes, of alles waar ik nog nooit aan gedacht heb, maar wat wel onder #Handmade valt vind ik leuk!

1. Je vind het leuk om te doen en wilt het graag delen met anderen, maar je hebt geen eigen website. of

2.Je kan wel wat reclame gebruiken voor je eigen website of webschop.

Laat het me weten en in leg je uitgebreid uit wat ik verwacht en kan bieden.

Liefs Jessica…

Posted by Jessica Mendels in Handmade, 0 comments
JessicaOnline.nl #DeHortOp in het nieuws

JessicaOnline.nl #DeHortOp in het nieuws

Met vier vriendinnen en zeven kinderen was ze vorige week in De Kievit. “We zaten rustig op een plaid wat te eten en drinken toen er werd omgeroepen dat iedereen het zwembad uit moest vanwege het naderende onweer. Daar begon de discussie. ‘We moeten in de auto schuilen’. ‘Nee, we gaan ergens anders heen. Mijn app zeg dit, de mijne dat’. Ikzelf vond het zonde om ergens anders heen te gaan. Misschien duurde de bui niet langer dan 10 minuten. Konden we daarna weer spelen. Volgens een vriendin kon het wel 2 uur duren.”

In de bui reed ze Eva in kinderwagen onder de dichtstbijzijnde boom en rende naar de autobandenschommel waar Ilse nog in haar eentje zat te gillen. Met haar naar de boom waar al haar vriendinnen en dochters onder zaten. In een bolderkar, onder een picknickkleed met plastic onderkant, dus redelijk waterdicht. Voor een paar minuten zat het gezelschap daar best goed.

Doorweekt
Tegen de kinderen werd gezegd dat het een avontuur was. Ze waren echte Hollandse kampeerders die niet zouden smelten. Er werd gezongen. Totdat het onder de boom niet meer droog bleef en een sprei over kinderwagen als tentje het ook niet hield. Er zat niet anders op om door de regen naar een betere beschutting te rennen. Doorweekt bereikte ze de houten overkapping aan de zijkant. “Ik moest zo lachen, maar zag niets meer van de make-up, haarproducten en zonnebrand die door de regen mijn ogen instroomden”, aldus Mendels.

Kistje tomaten
“Mijn vriendinnen en hun kinderen waren er klaar mee en dropen af naar huis. Mijn kinderen waren nog lang niet uitgespeeld en hebben nog gezwommen en gespeeld in de waterspeeltuin. Op de terugweg hebben we een kistje tomaten gekocht bij het kraampje waar mijn vader in zijn clownsbus zo vaak voor mij gestopt is. Het was een zeer geslaagde vakantiedag in Berkel!”

 

Posted by Jessica Mendels in De hort op, 0 comments
Snoepjes bij HEMA

Snoepjes bij HEMA

E440= pectine, een stof welke uit appel- en sinaasappelschil gewonnen wordt. Het wordt gebruikt als geleermiddel ipv bijvoorbeeld gelatine.

Snoepjes zonder geraffineerde suiker bij HEMA
Op zich zijn deze snoepjes niet uniek, ik geloof zelfs dat ik precies dezelfde van een ander merk in een andere verpakking heb. Maar ze zijn lekker, zonder toegevoegde, geraffineerde suiker en liggen bij de kassa van de HEMA! Makkelijk verkrijgbaar voor iedereen dus! En dat vind ik echt een hele goeie stap vooruit!

 

Posted by Jessica Mendels in Goed gevonden, 0 comments
Woensdag Weetje Chiazaad

Woensdag Weetje Chiazaad

Iedere dag beginnen wij met een flinke theelepel chipzaad in 100 ml vers geperste sinaasappelsap of water.
Chiazaad heeft naast alle gezonde stoffen, bij mij ook een heel gunstig effect op mijn bloedsuikerspiegel. Het vertraagd de opname van glucose in mijn bloed.
Mijn vader en ik hebben de proef meerdere malen op de som genomen.

Het ontbijt dat we altijd hetzelfde aten/eten met of zonder chiazaad. Het verschil liegt er niet om! Mijn vader had na zijn ontbijt met chiazaad 2,8 punten lager bij de vingerpriktest dan wanneer hij geen chiazaad toevoegde!

Het proberen dus waard als je waarden na de maaltijd omlaag moeten!

Laat je me weten hoe het bij jou uitpakt?

Posted by Jessica Mendels in Weetjes, 3 comments

De Hort op naar de camping

Camping Osebos
Euverem 1
6271 PJ Gulpen

Posted by Jessica Mendels in De hort op, 0 comments
Spelt Pizza zonder kaas

Spelt Pizza zonder kaas

Tussen de 10 en 15 minuten bakken op 220℃

Ingrediënten bodem:
250 gram speltbloem
250 gram volkoren speltmeel
200 ml lauwwarm water
2 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels olijfolie
7 gram droge gist (1 zakje)
1 theelepel zout
1/2e theelepel ahornsiroop of Arena palmsuiker
1 snufje oregano (optioneel)

Topping:
100 gram pittige salami (of vergelijkbare worst)
2 grote uien
1 grote aubergine in dunne plakken gesneden
1 pot Sugocasa erbe van Grand’Italia (of 1 pakje tomaten passata)

Natuurlijk kan je de pizza versieren zoals je zelf wilt, maar als je geen zuivel mag, is dit een hele lekkere!

Ook nodig:
Bakpapier, deegroller, keuken weegschaal, bakplaat of pizzasteen.

Dit recept is voor 3 middel grote pizza’s waar je tenminste met 4 volwassenen van kan eten.

Aan de slag
Ik zet de kom van mijn keukenmachine op de weegschaal en weeg de droge ingrediënten op deze manier meteen af in de kom. Het zakje gist gooi ik aan de ene kant van de kom en het zout aan de andere kant (zout vermindert bij direct contact  de werking van gist).

Ik zet mijn keukenmachine aan met de deeghaak en laat hem minstens 5 minuten draaien. Al draaien voeg ik het water en de olie toe.
Er moet een mooie deegbal ontstaan, ziet het er na een paar minuten draaien te nat uit? Dan voeg ik wat extra meel toe. Ziet het er te droog uit? Dan voeg ik wat olie of water toe.
Ik haal de deegbal uit de kom, vet de kom in met olijfolie, leg de deegbal terug in de kom, dek hem af met een droge, schone theedoek en laat hem 1 uur rijzen om een warme plek.

Als het deeg al 45 minuten staat te rijzen, snij ik de aubergine in dunne plakken, bestrijk ze met wat olijfolie, bestrooi ze met wat zout en leg ze op het rooster van de oven. Op 180℃ gril ik de plakken in 10 minuten gaar. Nu kan je de oven voorverwarmen op 220℃. Tijdens het bakken van de aubergine snij ik de uien.

Als het deeg 60 minuten heeft staan rijzen, verdeel ik het in 3 of 4 stukken, kneed alle delen nog een keer goed door en leg ze als mooie ballen op het aanrecht.

Pizza’s maken!
Om een mooie platte pizza te krijgen, zonder je hele keuken met bloem te hoeven bestrooien, leg ik de deegbal tussen twee vellen bakpapier.

Ik druk de deegbal met mijn handen plat en rol hem daarna met de deegroller uit. De truc is daarbij om een stuk van het bakpapier over de rand van je aanrecht te vouwen en deze met je heup tegen het aanrecht aan te klemmen zodat het niet wegschuift. Dat werkt echt! Probeer het maar eens.

Als hij zo dun en groot is als ik wil, vouw ik het randje een klein beetje om. Ik vind dat leuk staan en heb het idee dat mijn toppings er dan beter op blijven liggen. Ook verbrand het randje zo niet.

Ik prik met een vork wat gaatjes in de pizzabodem, schep met een pollepel tomatensaus op de pizza en laat Ilse de saus met een lepel of vork mooi verdelen.
Dan gaan de uien erop, daarna de plakken gegrilde aubergine en daarna de salami.

Als de oven heet is, haal ik de ovenplaat eruit (met een ovenhandschoen!) Ik hou deze tegen mijn aanrecht aan waar de pizza ligt en trek dan voorzichtig aan het bakpapier de pizza op de gloeiend hete plaat en schuif hem zo snel mogelijk weer in de oven.

De pizza laat ik er ongeveer 10 minuten in, maar blijf in de buurt! Zeker als je dit recept voor het eerst maakt! Iedere oven is anders en je weet nooit hoe snel het ineens gaat!
Kijk na 5 minuten al hoe hij er uit ziet om te beoordelen hoe lang je hem erin laat zitten. De pizza moet eruit zien als van een restaurant; knapperig gekleurd korstje en dat mooie gouden gloedje 😉

Terwijl de eerste in de oven zit, versier je de tweede pizza, dan kan die er meteen in als de eerste klaar is. Zorg dat je een plank hebt klaarliggen voor pizza 1 en loop dan gelijk naar pizza 2 om deze op de bakplaat te ‘trekken’.

Eventueel nu een plukje rucola en een schepje bruschetta tomaten erop en een foto maken om met mij te delen 😉 en dan… lekker eten!

Denk je na de 2e pizza….. we hebben genoeg gehad.
Versier pizza 3 ook, bak hem 5 minuten en bewaar hem in de koelkast (maximaal 3 dagen) of goed in een plastic zak of bak in de vriezer (maximaal 3 maanden).

Geniet ervan! Liefs Jessica…

Posted by Jessica Mendels in Homemade, 1 comment
Ice Crime

Ice Crime

Wat een feest! Schepijs zonder suiker en niet knoerthard, maar heerlijk luchtig en makkelijk omschepbaar!

Ze hebben grote (familie) bakken van 2,5e liter in handige gastronormbakken, dus als je een ijssalon hebt en graag een smaakje suikervrij aan je assortiment wilt toevoegen, dit is een aanrader! En wij juichen het toe!
En de bekertjes die ik in huis heb, zoals hier op de foto, hebben een inhoud van 120 milliliter.

Beide maten zijn in vier smaken beschikbaar: Vanille, chocola, aardbei en mokka. We hebben chocola en vanille nu geprobeerd en beiden zijn zo lekker dat je het bekertje wilt uitlikken 🙂
In het dekseltje zit trouwens een klein lepeltje waardoor deze ijsjes overal ter plekken gegeten kunnen worden en ook zo op de ijskaart van iedere speeltuin, snackbar, dierentuin, kantine of strandtent kunnen!

JessicaOnline.nl Future Icecream 01

Actie!
Zet deze ijsjes op je kaart en wij komen snel een ijsje bij je eten! En schrijven een verslag in de rubriek #DeHortOp!
😉 Moet je het me wel even laten weten.*

Nog een leuk #Weetje over Stevia, de zoetmaker van deze ijsjes:
“Nog meer goed nieuws voor de lekkerbekken onder ons, want het ijs van Ice Crime is niet alleen goed voor de lijn,
maar biedt nog tal van andere voordelen. Zo helpt de aanwezige hoeveelheid stevia in het ijs de bloeddruk en cholesterol te verlagen, je hebt geen last meer van een zware maag of opgeblazen gevoel en het is bovendien nog eens lief voor de huid!
Kortom, een wonderlijk alternatief voor suiker.”

Waar te koop?
Deze ijsjes zijn te koop bij Makro in een multipack per 4 cups, van iedere smaak 1. Verder is het te koop bij speciaal zaken als Landmarkt of gespecialiseerde home service bedrijven als IJskoud Moerenhout.

Horeca ondernemers kunnen het kopen bij Hanos, Sligro, Bidfood Deli XL, Hoka, Rust, van Doorn, leden van Horeca en leden van VHC.

*Eerste 3 reacties, binnen een straal van 40 km nog deze zomervakantie en anders duurt het misschien iets langer voordat we komen…

Posted by Jessica Mendels in Goed gevonden, 1 comment